Вибух газу у житловому будинку: потерпілий у важкому стані

Вибух газу у житловому будинку: потерпілий у важкому стані
  • У суботу, 22 червня, в житловому будинку в Гречанах стався вибух газу. 

  • Мешканця цієї квартири із травмами доставили до обласної лікарні. 

  • У нього 80% опіків тіла, стан – вкрай важкий. 

  • Розповідаємо деталі. 

У суботу, 22 червня, у Хмельницькому пролунав вибух у житловому будинку в мікрорайоні Гречани. В одній із квартир на першому поверсі по вулиці Романа Шухевича, за попередньою інформацією ДСНС, стався вибух внаслідок витоку газу з побутового газового балона. На місце прибули усі екстрені служби, в тому числі рятувальники, які розбирали завали. Медики госпіталізували мешканця квартири – чоловіка 1978 року народження. Його доставили до Хмельницької обласної лікарні. 

Чоловік у важкому стані 

Завідувач опікового відділення Хмельницької обласної лікарні Олександр Гринчук розповів журналістці vsim.ua: чоловік у важкому стані. У нього опіками покрито 80% тіла. Стан хоч і важкий, проте стабільний, – розповів медик. Каже – лікування, при найоптимістичнішому сценарії, триватиме 1,5-3 місяці, а те і довше. А далі – довготривала реабілітація. Хоча наразі зараз ніхто не може сказати точно, чи виживе він. 

Відео дня

–  Ми докладемо усіх зусиль і надамо йому всю необхідну медичну допомогу. Чи виживе – важко сказати. У нього важкий стан. Але він молодий, тому шанси у нього є, – резюмував Олександр Гринчук. 

 

Поліція розпочала провадження 

У поліції Хмельницької області повідомили: за фактом вибуху в житловому будинку розпочали кримінальне провадження. Справою займається районне управління поліції Наразі тривають слідчі дії. 

– У Хмельницькому слідчі встановлюють обставини вибуху в багатоповерхівці, внаслідок якого травмувався 46-річний чоловік. За даним фактом відомості внесено в єдиний реєстр досудових розслідувань за ч. 1 ст. 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної або техногенної безпеки) Кримінального кодексу України, – повідомили у поліції Хмельницької області. 

Щоб уникнути таких інцидентів варто не забувати про прості правила безпеки під час використання газових балонів: 

Читайте також: 

Гараж для ДСНС за 21,2 мільйона: навіщо потрібен та що у ньому буде

На Хмельниччині рятувальники ліквідували пожежу авто

Де відключатимуть газ у Хмельницькому 24-28 червня (АДРЕСИ)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Tereshenko

    А чому людина користувалась газовим балоном в квартирі? Мабуть йому газ відключили за борги. Треба ЗАБОРОНИТИ ВІДКЛЮЧАТИ ГАЗ, бо люди тягнуть до дому різні прилади, які можуть взриватися, що наражає на НЕБЕЗПЕКУ ЦІЛИЙ СТОЯК і навіть цілий ПІДЇЗД БУДИНКУ!!! Це ж вкрай серьйозно, вкрай НЕБЕЗПЕЧНО! Припиніть відключення газу людям!

keyboard_arrow_up