Гараж для ДСНС за 21,2 мільйона: навіщо потрібен та що у ньому буде

Гараж для ДСНС за 21,2 мільйона: навіщо потрібен та що у ньому буде
Ілюстративне фото, depositphotos.com
  • Об’єкт мають здати до кінця наступного року.

  • Ми дізналися, навіщо він потрібен.

Для аварійно-рятувального загону спецпризначення ДСНС замовили будівництво гаража у селі Олешин неподалік Хмельницького. Вартість робіт оцінили у майже 21,2 мільйона гривень. А ще 444 тисячі гривень вже витратили на проєктування. Про це стало відомо з системи електронних закупівель «Prozorro».

Згідно з технічним завданням, підрядник повинен буде знести стару будівлю та збудувати приміщення гаража. Будівля буде двоповерхова, розмірами 15 на 30 метрів. Перший поверх розрахований на розміщення 8 великогабаритних спеціалізованих автомобілів або 16 малогабаритних оперативно-легкових. На другому поверсі передбачаються приміщення для зберігання запасних частин, різних засобів та обладнання піротехнічної частини. Таку інформацію журналісту vsim.ua повідомили у ДСНС відповідь на запит.

Гараж повинен бути утеплений з тепло- та звукоізоляцією. Роботи включають, зокрема, встановлення вікон, дверей та воріт, електричної лебідки, облаштування електромережі з освітленням, заземлення, системи димовидалення, пожежної сигналізації, пожежного водопроводу та блискавкозахисту. Прилегла територія облаштовуватиметься покриттями з бетону та тротуарної плитки.

Відео дня

Навіщо ж аварійно-рятувальному загону знадобилося будівництво гаража? Таке питання журналіст vsim.ua поставив у своєму запиті до ДСНС. Там відповіли, що необхідність зумовлена:

— Недостатньою кількістю місць для зберігання техніки та майна через постійне її надходження як гуманітарної допомоги від ДСНС та міжнародних донорів, а також у зв’язку зі створенням частини піротехнічних робіт підводного та гуманітарного розмінування, — йдеться у відповіді на запит.

Підрядника, який будуватиме гараж, визначатимуть на торгах, запланованих на 28 червня. Самі ж роботи повинні бути виконані до кінця наступного року.

Нагадаємо, що на початку місяця, 5 червня, Головне управління Нацполіції у Хмельницькій області замовило послуги з ремонту приміщення Південно-Західного відділення, що на Інститутській. 13 червня вже визначили підрядника — це ТОВ «АртБудДекор». Воно погодилося зробити ремонт за майже 999 тисяч гривень. З фірмою ще мають укласти договір, термін виконання — 30 липня цього року. Більше про ремонт дізнавайтеся за посиланням.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Наталія Анішкіна

    Молодці
  • Max

    Ага,вже міст побудували(Гречани-Олешин)🤣
  • Юрий

    Люди добрые, помогите. Это крик души. С февраля 22-го года живу в оккупации. Эти оккупанты творят полный беспредел. Ремонтируют дороги, пустили новые автобусы с кондиционерами ( я считаю это нарушением прав человека). Пенсионерам сделали такие пенсии, что они кроме мяса и форели больше ни чего не покупают. Люди теперь не могут отдать всю пенсию за коммуналку. Я не знаю, куда можно жаловаться на это не человеческое отношение к людям.

    Ася reply Юрий

    психіатру своєму пожалійся, хай ліки нові пропише, бо старі не допомагають...

    Юрий reply Ася

    Там мужики у вас еще остались ?

    Ася reply Юрий

    в нас мужиків нема. в нас чоловіки. на кацапії називаються "мужчины". але, я так розумію ,ви не чули про їх існування, в вас вони перевелись?

    Юрий reply Ася

    Точно, так и сделаю. Спасибо за совет.
  • Юрій

    Ще геолокацію скиньте,довбні блядь

keyboard_arrow_up