Від майдану до проспекту пішки. Сотні хмельничан пройшлися "Ходою пам'яті"

Від майдану до проспекту пішки. Сотні хмельничан пройшлися "Ходою пам'яті"
  • У Хмельницькому пам’ятною процесією вшанували загиблих на Сході воїнів.
  • Родичі померлих у непроголошеній війні за Україну, несли з собою фотографії героїв.
  • Як пройшла третя поминальна процесія, бачили журналісти vsim.ua.

 

Сьогодні, 3 листопада, сотні хмельничан зібралися на майдані Незалежності, щоб вшанувати пам’ять полеглих у непроголошеній війні за Україну. Прийшли сюди і родичі загиблих героїв із фотокартками своїх синів, батьків, братів та коханих. На майдані майорів прапор України, стяги батальйонів та “Лицарів Колумба” - спільноти, яка є в римо-католицькій церкві та служить нашій Батьківщині. Процесія несла з собою великий хрест, який є нагадуванням того, що Ісус Христос заплатив життям за нас.

Це вже третя “Хода пам’яті”, яка проходить у Хмельницькому. Вперше римо-католики ініціювали захід в 2016 році. Тоді з усієї області з’їхалися вшанувати померлих у війні на Сході. Минулого року ініціативу хмельничан підхопили Львів та Київ, цього річ “Хода пам’яті” пройде в багатьох містах України.

Відео дня

1 листопада - День пам’яті померлих, тому кожного року, саме на початку листопада, хмельничани збираються біля пам’ятної стели, щоб віддати шану тим, хто передчасно залишив цей світ.

Зазвичай, ініціаторами заходу виступають римо-католики, але сьогодні представники усіх конфесій об’єдналися у спільній молитві за душі полеглих героїв.

- Ми живі - поки живе пам’ять про нас, - наголосив отець Олександр Кушта. Сьогодні ми зібралися тут, щоб вшанувати тих, хто поліг за нашу Батьківщину. Вони ніколи не будуть забуті.

Поминальна хода рушила з майдану Незалежності по вулиці Соборній, далі повернула на Прибузьку і по вулиці Степана Бандери попрямувала до Храму Христа Царя Всесвіту, де відбулася молебінь за душі полегих героїв.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Вадим Кишко

    Пам`ять треба вшановувати своїми вчинками. Те, що зараз робиться нашою владою - це повна зневага тих хто віддав своє життя на майдані за краще майбутьнє українців...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up