Відсьогодні українці можуть змінювати мобільного оператора без зміни номера: як це зробити

Відсьогодні українці можуть змінювати мобільного оператора без зміни номера: як це зробити
DW
  • З 1-го травня в українців з’явилась довгоочікувана можливість змінювати мобільного оператора зі збереженням номера.

 

З 1 травня мобільні оператори запускають нову послугу для абонентів в Україні. Їм дозволять змінити оператора і водночас зберегти номер. Як скористатися новою послугою, розповів виконавчий директор Українського державного центру радіочастот (УДЦР) Вадим Гулько, в ефірі "Обозреватель".

Отже, за його словами, абонентам треба виконати такі дії:

– переконатися, що ви ідентифіковані у старого оператора. "Якщо ви є контрактним абонентом, то ви 100% ідентифікований клієнт. Якщо у вас pre-paid, ви купували, то тут хтось ідентифікувався, хтось ні. Якщо ви просто купили карту і користуєтеся, то треба піти до старого оператора, дати йому паспортні дані, щоб він сказав, що цей номер за ним закріплений".

Відео дня

- після цього, абонент може змінити оператора. "У мобільних операторів є свої додатки, або через сайт, або піти до них у сервісний центр і сказати – я до вас хочу перейти, оформіть мені все, будь ласка. Далі всім займається оператор, до якого ви йдете – оформляє заявку, обробляє, веде технічне узгодження зі старим вашим оператором".

Як зазначив Гулько, всі оператори підтвердили повноцінну готовність здійснювати таку послугу.

 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Богдан Рудой

    Тобіж якщо я телефоную з київстара на номер схожий на київстаровський а там лайф у мене зжере гроші за таку розмову. Як я дізнаюся на якому операторі людина.
  • Зоя Кутасевич

    Яка ціна і який інший оператор?
  • Лена Кузьмук

    Яка ціна ?
  • Sergey Bigun

    Это правильное решение
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up