Відсвяткувала 16-річчя і впала в кому: школярці із Хмельницького терміново потрібна кров

Відсвяткувала 16-річчя і впала в кому: школярці із Хмельницького терміново потрібна кров
Фото надала мама дівчинки Тетяна Решетюк
  • Анна Решетюк в комі після зупинки серця і дихання.
  • Для неї шукають донорів. Необхідна 3-я група з негативним резус-фактором. 
  • Мама дівчинки благає всіх небайдужих відгукнутися та врятувати її єдину дитину.

Відмінниця, поліглотка та просто красуня. Все це про 16-річну школярку із Хмельницького Анну Решетюк. Дівчинка наразі лежить у реанімації міської дитячої лікарні після зупинки серця. Вона у комі. Ані терміново потрібна кров для переливання. У дівчинки міопатія - хронічне прогресуюче спадкове захворювання м'язів, пов'язане з порушенням обміну речовин у м'язовій тканині. 

З хворобою ця життєрадісна дитина живе вже 4 роки. В 12 років вона просто почала відчувати слабкість в ногах. Ані стало важко підніматися по сходах. Дуже боліли ноги. Батьки звернулися до лікарів і ті приголомшили діагнозом. 

  • Ми уявлення не мали, що в Ані така страшна хвороба. Це дистрофія м’язів. Біда в тому, що в нашій країні хвороба зовсім погано вивчена. У нас навіть немає лабораторій, де роблять відповідні аналізи. Визначають лише по симптомах. Медицина в даному питанні просто на нулі. Кажуть, що хвороба переважно трапляється у хлопчиків. На дівчатках вона абсолютно не вивчена, - розповідає мама дівчинки Тетяна. 

    Відео дня
    /li>

“Для нас хвороба стала ударом”

Жінка говорить, що про хворобу навіть не підозрювала, хоча та і є спадковою. Міопатія погано діагностується, і, якщо у бабусь чи дідусів Ані таке захворювання було, то його могли по іншому кваліфікувати. Як пояснили родині лікарі, більшість дітей з даним діагнозом спостерігаються, як хворі на церебральний параліч або кіфо-сколіоз невідомої етіології.

  • Міопатія може передаватися аж через три покоління. З того часу, що нам відомо, в родині ніхто не хворів. Можливо було захворювання в когось із предків, але ми про це не знали. Це стало ударом для нашої родини. Хоча Анютка в нас боєць. Вона ніколи не скаржилася. Попри хворобу вона у нас відмінниця, займає призові місця на олімпіадах. Дуже любить іноземні мови, особливо англійську, - розповідає Тетяна. 

Про тяжкі наслідки міопатії лікарі родину не попереджали. Хоча зазначили, що на сьогодні радикального лікування таких захворювань не існує. Розробляються лише методи генної та клітинної терапії. Більшість інформації батьки дізнавалися з інтернет ресурсів. Час від часу Аня проходила курс терапії в обласній лікарні та в столичній клініці “Охматдит”.

Зупинилося серце і дихання

Трагедія сталася неочікувано. 10 жовтня родина святкувала 16-й День народження Ані. Дівчинка була весела і ні на що не скаржилася. А вже зранку наступного дня вона, за словами мами, відчула себе зле. Ані викликали "швидку". Лікарі намагалися реанімувати дівчину протягом півгодини. У неї сталася зупинка серця і дихання. На місце прибула ще одна карета швидкої допомоги. Спільними зусиллями лікарі відновили кровообіг Ані і доставили її до лікарні. 

16-річчя Ані. Фото з сімейного архіву
  • Зараз Ані терміново потрібно робити переливання. Ми шукаємо для неї донорів. Але нам потрібна лише 3 негативна група крові. Уже багато людей здали кров інших груп, але вона нам не підходить. Взяти їхню, а нам дати необхідну, не можуть, бо в Центрі переливання дефіцит саме 3-ї мінус, - зазначає Тетяна.

Допомогти Ані можуть хмельничани, які мають 3-ю групу крові з негативним резус-фактором. Для цього необхідно найближчим часом звернутися в Центр переливання крові, що знаходиться за адресою: вулиця Сковороди, 29. Також необхідно вказати призначення крові. А саме, зазначити, що вона для Анни Решетюк.

Мама Ані просить усіх небайдужих відреагувати та врятувати її єдину дитину. 

Фото надала мама дівчинки Тетяна Решетюк

Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті та у Facebook, Telegram,  Instagram та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (40)
  • Катя

    Нажаль, вона вже не з нами...
  • Настя

    Вона вже померла😔
  • Анна

    Скажіть, будь ласка , чи є інформація стосовно діагнозу ? Що з нею?
  • Катя

    От лишенько, в кого незпитаю, то  з першою і третьою плюс(
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up