На хмельницькому ринку вимагали неіснуючі борги (ФОТО, ВІДЕО)

На хмельницькому ринку вимагали неіснуючі борги (ФОТО, ВІДЕО)
Світлини зі сторінки Хмельницької обласної прокуратури
  • Трьох розбійників взяли під варту без права внесення застави.
  • Стосовно організатора – триває розгляд про обрання запобіжного заходу.

У спілці з трьома знайомими по спорту, віком 20 й 30 років, 32-річний хмельничанин організував злочинну групу. Спеціалізувалися чоловіки на вибиванні у підприємців неіснуючого боргу.

Про це інформують у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Вимагачі брали в обороти підприємців з хмельницького ринку. Перед тим, як «завітати» до потерпілих, вивчали їхні фінансові можливості та зв’язки. Аби змусити віддати кошти, погрожували фізичною розправою, пошкодженням особистого майна, у разі відмови - обіцяли перейти від слів до реальних дій.

Відео дня

Приміром, ділки вимагали  8 тисяч доларів США неіснуючого боргу з батька та сина, які займаються підприємницькою діяльністю.

«Надалі «ціну» знизили до 4 тис. доларів, - зазначають у Хмельницькій обласній прокуратур. - Щоб спонукати чоловіків заплатити, зловмисники підговорили двох осіб, які прикриваючи обличчя медичними масками, прийшли до місця роботи «боржників» та розпилили одному з них в обличчя сльозогінний газ, а товар зіпсували зеленкою».

Аби припинити психологічний тиск з боку фігурантів, потерпілі змушені були віддати 500 доларів США. Решту – домовилися надати згодом.

6 січня співробітники УСР, слідчого управління поліції за силової підтримки роти поліції особливого призначення знешкодили діяльність злочинної групи. За результатами обшуків вилучили зброю, набої до неї, гроші, «чорнові» записи.

Організатору та трьом учасникам повідомили про підозру за статтею про вимагання Кримінального кодексу України. Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у виді позбавлення волі від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

За підтримки прокурорів Хмельницької обласної прокуратури суд обрав трьом підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави, стосовно організатора угруповання – триває процес.

Один з підозрюваних водночас є підсудним у ще одному кримінальному провадженні за фактом хуліганства.

Встановлюються інші особи, які також можуть бути причетні до діяльності цього угруповання. За вимагання передбачена відповідальність – позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач77

    Під час військового стану , строки подвоюються .

keyboard_arrow_up