Вирішили перечекати війну: "Агробізнес" розірве контракти з більшістю футболістів

Вирішили перечекати війну: "Агробізнес" розірве контракти з більшістю футболістів
Фото із сторінки клубу у Фейсбук.
  • Із зборів в Туреччині повернулися лише три гравці. Ще двоє чекали у Волочиську.
  • Решта, за словами президента клубу Олега Собуцького, вирішили перечекати війну в країнах Європи.
  • В "Поділлі" заявляли, що всі повертаються додому і будуть допомагати на різних фронтах.

Ми повертаємося. Але...

Волочиський "Агробізнес" в день початку вторгнення росії знаходився в Туреччині. Там команда проводила тренувальні збори й готувалася до поновлення сезону в першій лізі. Але їх вирішили в клубі вирішили перервати і повернутися в Україну. Відповідний допис на сторінці "Агробізнесу" у Facebbok був розміщений зранку 25 лютого. У ньому йшлося наступне:


АГРОБІЗНЕС ПОВЕРТАЄТЬСЯ В УКРАЇНУ

Зараз не до футболу.

Відео дня

Після 24 лютого, коли російські загарбники вторглися в Україну, футбол, який для нас є справою життя, відходить на другий план.

Кожен з нас бажає повернутися в Україну, до своїх сімей, рідних та близьких, стати пліч-о-пліч із співвітчизниками на захист Батьківщини.

Агробізнес найближчими днями повернеться додому…


"Агробізнес" все ж повернувся. Але, як виявилося, далеко не в повному складі. Про це повідомив президент клубу Олег Собуцький. Повторимо речення із повідомлення пресслужби: Кожен з нас бажає повернутися в Україну, до своїх сімей, рідних та близьких, стати пліч-о-пліч із співвітчизниками на захист Батьківщини.

Повернулися лише 3 футболісти

В результаті на клубному автобусі до Волочиська повернувся тненерський штаб і 3 гравці команди. Це Ігор Курило, Данило Карась та Артем Матус. Волочиську їх чекали Віталій Груша та Євген Ємаєв, які через травми не вирушили на збір. Саме ці гравці, за словами Собуцького, продовжать кар'єру в клубі. Для інших президент місця в команді не бачить.

Далі цитуємо дослівно повідомлення пресслужби клубу про ситуацію з неповерненням гравців і їхнє рішення, за словами Собуцького, перечекати війну.


ОЛЕГ СОБУЦЬКИЙ: «МАЙБУТНЄ ФК «АГРОБІЗНЕС»? ДЛЯ БІЛЬШОСТІ ФУТБОЛІСТІВ КАР’ЄРА В КЛУБІ ЗАВЕРШЕНА»

Наприкінці січня ФК «Агробізнес» вийшов із відпустки та розпочав підготовку до другої частини сезону в Першій лізі. Після низки контрольних матчів на Західній Україні, 14-го лютого команда вирушила на тренувальний збір до Туреччини. Вже знаходячись на узбережжі Анталії, вранці 24-го лютого команда дізналася трагічні новини про фактичне оголошення нашій країні війни з боку росії та початок бойових дій. Щодо подальшого майбутнього ФК «Агробізнес» пресслужбі розповів засновник клубу Олег Собуцький.

– Спершу хотів би висловити найщиріші слова подяки нашим захисникам. Усім, хто в найскладніший час в історії України став на захист рідної землі та героїчно її обороняє. Незалежно від того, хто він у мирному житті є за професією. Відступати нікуди – це наша земля, і нікому її ми не віддамо. Я сам у перший день війни мобілізувався в ЗСУ. Переконаний, нині все, що не пов’язане з захистом України, є другорядним. Бо маємо зберегти країну, мирні міста і, найголовніше, життя наших людей.

Розуміючи, що в умовах війни немає сенсу продовжувати тренувальний збір «Агробізнесу» в Туреччині, 25 лютого тренери та гравці провели термінове зібрання та вирішили повернутися до України, до своїх родин. Після такого рішення нам вдалося змінити дату вильоту з 11 березня на 28 лютого. Команда прилетіла до Будапешта, де її забрав автобус та відвіз до України. Яким було моє здивування, коли додому повернувся весь тренерський штаб на чолі з Олександром Чижевським, адміністративний персонал та… три футболісти. Всі інші вирішили перечекати за кордоном, в безпеці та подалі від війни. І це в ті дні, коли країні, яка їх виростила, на футбольних полях якої вони виступали, де залишилися їхні рідні та близькі, так потрібна допомога. І необов’язково на передовій, в тилу безліч справ. Особисто мені соромно дивитися в очі вболівальникам. Вони запитують, чому хлопці не повернулися, і жодних аргументів цьому навести не можу. У нас війна, гинуть люди, а гравці команди - Іван та Микола Когути - в цей час надсилають фото з ресторану в Іспанії. Хіба це нормально?

На противагу приклад наших уславлених «зірок» футболу, гравців Національної збірної України серед ветеранів, а також працівників Асоціації ветеранів футболу України! Не дивлячись на вік та заслуги, більшість з них у справі, на своєму місці допомагають нашим збройним силам (а деякі мобілізувалися), займаються волонтерством. Вони є справжніми патріотами та взірцем для громадян України! Так саме вчинили тренери та адміністрація «Агробізнесу». Кожен із них на своїй ділянці допомагає захищати країну.

Що стосується ФК «Агробізнес», додому повернулися гравці Ігор Курило, Данило Карась та Артем Матус. У Волочиську їх чекали Віталій Груша та Євген Ємаєв, які через травми не вирушили на збір. Всі вони продовжать кар’єру в клубі. З усіма іншими гравцями ми не маємо намірів продовжувати співпрацю, вони вже зараз можуть шукати собі нові команди. Це позиція клубу, який був заснований у 2016 році та завжди наголошував на єдності України, підтримці армії. У формі «Агробізнесу» виступатимуть футболісти, які не на словах, а на ділі розділяють наші цінності. Саме таких хлопців ми запросимо до лав команди, як тільки буде нагода продовжити футбольний сезон. Саме з такими хлопцями ми здобуватимемо нові перемоги. Війна неодмінно завершиться перемогою України, ми відбудуємо міста та села. А зараз вся країна має згуртуватися та єдиним фронтом дати відсіч ворогу.


В коментарях під дописом думки розділилися. Більшість все ж підтримали таке рішення керівництва клубу. Дехто просив пояснень чому назвали тільки братів Когутів, а про інших Собуцький промовчав. Зокрема, дівчина одного з братів заявила, що інформація про фото із соцмереж не відповідає дійсності.

Що там в "Поділлі"?

Хмельницьке "Поділля" востаннє про ситуацію в клубі повідомляло 26 лютого. Тоді пресслужба клубу повідомила, із посиланням на заяву президента Євгена Бейдермана, що всі гравці повертаються додому із Туреччини і готові стати на захист України. Далі подаємо повідомлення дослівно:


Звернення президента ФК Поділля Євгена Бейдермана

Дорогі вболівальники, співвітчизники, дорогі українці!

У ці дні Україна переживає найстрашніші дні своєї сучасної історії. Футбольний клуб «Поділля» не може стояти осторонь війни за нашу незалежність та ідентичність, ми готові ставати та боронити нашу рідну землю від агресора у лиці Росії.

Повідомляємо, що футболісти першої команди повертаються до міста і готові стати до зброї. Деякі хлопці будуть безпосередньо залучені до Збройних сил України, а решта має намір захищати місто у складі Територіальної оборони. Особисто я, як президент клубу, також вступаю до територіальної оборони, готовий разом з усіма дати відсіч загарбникам.

Також закликаю всіх небайдужих приєднуватися до боротьби, нам потрібна єдність і мужність, аби зупинити підступного ворога і змусити його залишити територію України.

Прошу згуртуватися ще й для допомоги переселенцям і постраждалим від боєвих дій.

Разом ми сила, разом ми переможемо. Тільки «Поділля», тільки Хмельницький, тільки Україна!

З повагою, президент «Поділля» Євген Бейдерман!


 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up