Виставка собак у Хмельницькому: які породи представили

Виставка собак у Хмельницькому: які породи представили
  • Доглянуті і виховані. У Хмельницький з усієї України приїхали собаки різних порід на виставку САС-UA “Поділля 2018”.
  • Хаскі, вівчарки, бульдоги і декоративні песики протягом двох днів змагалися і показували себе на стадіоні біля Палацу творчості.
  • Ця подія - не лише можливість вибороти приз, а й отримати нові знайомства.

Сьогодні, 6 травня, закінчилася дводенна міжнародна виставка собак різних порід, яку щороку проводять у нашому місті. На заході зареєструвалися майже 600 собак-учасників різних порід: від чихуахуа до вівчарок.  

Кожному учаснику виставки було чим похизуватись. Власники собак кажуть, така нагода покрасуватися випадає не часто, а тому готувались до заходу як годиться. На це ні грошей, ні часу не шкодували. Адже, окрім платної участі, тварину до виставки потрібно добре підготувати.

- Сьогодні виставляється 298 собак з усієї України. Приїхали навіть два учасника з Казахстану, - розповідає голова Хмельницького обласного осередку ВГО “Кінологічна спілка України” Віктор Болячко. - Є ще учасник імпортований з Франції -  піккардійський спаніель. Він лише один представник своєї породи, який є в Україні. І сьогодні він представлений на нашій виставці. Оцінюють усіх учасників судді міжнародної категорії, один з них приїхав з Білорусі.

Відео дня

Цього року виставку вперше проводять на стадіоні біля Палацу творчості дітей та юнацтва. Раніше собак виставляли на стадіоні “Локомотив”, що у Гречанах. Але після реконструкції території собаководам заборонили там збиратися. Територія біля Палацу, за словами організаторів, досить велика, тож дозволяє розмістити таку велику кількість учасників.

Судді перевіряли навички чотирилапих, їхній зовнішній вигляд, відповідність стандартам тієї чи іншої породи. Слухняність хвостатих  також враховували. Екстер'єр собаки має велике значення, особливо для декоративних порід.  Організатори кажуть, що до кожного песика потрібен індивідуальний підхід. Наприклад, ши-тцу готували до показу  з арсеналом перукарських інструментів. Їх стригли та навіть робили укладки. Користувалися навіть спеціальними лаками та плойками для шерсті. 

Чихуахуа вважається найменшою собакою в світі. Власники цієї породи стверджують, що вона займає одне з найзначніших місць в історії  собаківництва. Чихуахуа сьогодні мала популярність серед дітвори.  

Папільон – це маленька, але дуже енергійна собачка. Особливість породи – це вуха, які нагадують розправлені крила метелика та “макіяж”. Очі цієї собачки наче підведені стрілками.

Цвергшнауцер любить бути в центрі подій. Веселий і життєрадісний пес із задоволенням позує на камеру.

Австралійський хилер – цікава в усіх відношеннях собака. Віддані та працелюбні собаки, які прославилися своїм умінням нести сторожову службу.

Без цих махнатих медведиків не обходиться жодна виставка. Чау-чау вважається однією з найдавніших порід собак.  

Відпочинок після виступів. Французький бульдог  - дуже веселий собака. Порода має деякі цікаві особливості. Наприклад, своєрідну будову черепа і приплюснутий носик, через що песик хрюкає.

Відпочинок сенбернара. Це - громіздка і дуже смілива порода. Значні розміри і грізна морда виглядають загрозливо для незнайомців.

Були й пікінеси, добермани, хаскі і ще багато різноманітних хвостатих учасників. Чимало відвідувачів зізнаються, що деякі породи побачили вперше. Із захопленням спостерігали за учасниками виставки діти.

Загалом у виставці взяли участь майже 600 породистих собак.

 - Завдяки виставці власники собак змогли знайти нових друзів, придбати спеціальні товари за доглядом для тварини. А гості свята мали можливість познайомитися з різними породами, - каже організатор, голова обласного осередку Віктор Болячко. - Виставка - це хороше місце для того, щоб підібрати собі собаку. Це - свято для людей, які тут можуть оцінити і прицінитися, познайомитися з породами, які їм цікаві. 

Вухаті учасники змагалися за кращого представника своєї породи. Експерти визначили кращих у кількох категоріях. В результаті з усіх переможців судді обрали кращих собак виставки. Переможці отримали призи від спонсорів.

 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Діана Граділь

    Дуже цікава виставка. Ходили сім'єю, отримали масу задоволення.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up