Військові із Кам’янця взяли участь у щорічному забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» (ФОТО)

Військові із Кам’янця взяли участь у щорічному забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» (ФОТО)
Тут і далі фото зі сторінки військової частини А 2641
  • Участь в ньому взяли військові частини А 2641, курсанти Харківського національного університету внутрішніх справ та пересічні кам’янчани. 

Щорічно в останні дні серпня по всій країні відбувається патріотичний забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України». Цей рік не став винятком. Благодійний забіг пройшов цієї неділі. У Кам’янці-Подільському в ньому взяли участь військові та курсанти. Про це повідомили у військовій частині А 2641. 

Вбрані у патріотичні футболки, тримаючи українські прапори, військовослужбовці розпочали забіг від Центрального стадіону та фінішували на площі Польський ринок. 

До патріотичної акції долучилися також курсанти Харківського національного університету внутрішніх справ та небайдужі кам’янчани. Із українськими стягами колону очолили начальник гарнізону, командування частини та міський голова міста.

Відео дня

Місцеві жителі підтримували бігунів оплесками та патріотичними гаслами. На фініші учасників забігу чекала польова кухня та патріотичні пісні від оркестру.

— Найвищою ціною – життям захисників і захисниць - виборюється кожен сантиметр української землі. Задля вшанування усіх Героїв, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, 29 серпня встановлено Днем пам’яті захисників України. Всю відстань мужні захисники і захисниці подолали, щоб вшанувати пам'ять Героїв, підтримати сім’ї загиблих й нагадати громаді, яка висока ціна нашої свободи і незалежності, — додають у військовій частині. 

Аби переглянути всі фото із забігу — гортайте вбік:

Довідка:
Забіг “Шаную воїнів, біжу за героїв України” – щорічна патріотична традиція вшанування пам’яті воїнів, які загинули під час російсько-української війни.
Ініціаторами забігу у 2018 році стали Олег Дурмасенко, Таїсія Братасюк і Дмитро Примаченко. Щороку подія збирає сотні бігунів, серед яких майданівці, учасники бойових дій на сході України, їхні родичі, побратими та друзі.
За роки існування, забіг було реалізовано на території "Експоцентру України" (2018), на Трухановому острові (2019), у парку "Межигір'я" (2020) та майдані Незалежності у Києві (2021), збираючи щоразу більше сотень учасників. Нині вона проходить чи не в кожному місті України. 
Забіг "Шаную воїнів, біжу за героїв України" це наш вияв подяки військовослужбовцям та їхнім сім’ям за внесок у збереження територіальної цілісності країни.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • ЧитачЧитачів

    Тренуються як за ухилянтами бігати.

keyboard_arrow_up