Визначили найсильніших рятувальницю та рятувальника Хмельниччини (ФОТО)

Визначили найсильніших рятувальницю та рятувальника Хмельниччини (ФОТО)
  • 17 вересня українські рятувальники відзначають професійне свято.

  • Напередодні провели традиційні змагання пам’яті загиблого колеги.

  • Хто став переможцем?

17 вересня в Україні святкують День рятівника. З цієї нагоди вогнеборці Хмельниччини боролися за звання найсильнішого та найсильнішої. Змагання провели в аварійно-рятувальному загоні спецпризначення, що в Олешині.

Основний етап боротьби відбувся вчора, 15 вересня. Сьогодні, у переддень святкової дати, команди фіналістів зустрілися в боротьбі за перше місце.

Перед цим чиновники, політики та духовенство привітали вогнеборців з професійним святом. Міський голова, голова облдержадміністрації та начальник Головного управління ДСНС у Хмельницькій області Едуард Братко нагородили надзвичайників за сумлінну працю та відвагу.

Відео дня

У фіналі розіграли кубок пам'яті полковника цивільного захисту Петра Сибіги. Він загинув на 56-му році життя під час виконання службових обов'язків. 22 вересня 2018 року полковник керував ліквідацією пожежі на деревообробному підприємстві у Дунаївцях. Петро Сибіга знепритомнів й згодом помер у реанімації від гострої коронарної недостатності та ішемії міокарда.

На урочистих заходах була присутня його донька Тетяна.

Донька Петра Сибіги Тетяна

Під час фінальної боротьби чоловіки та жінки відтворювали типові навантаження, які долають під час гасіння пожеж та порятунку людей.

Учасники на швидкість піднімалися драбиною на третій поверх, виконували вправу на силовому тренажері “Кайзер”, бігли стометрівку із 40-кілограмовим рукавом з водою та переносили “потерпілого” вагою 80 кілограмів.

Третє місце у змаганнях посіла команда першого пожежно-рятувального загону міста Хмельницького. Бронзовим призерам вручили медалі, кубок та нову мікрохвильовку для пожежної частини від міської ради.

Друге місце дісталося команді рятувальників 3-го загону міста Нетішина. Крім нагород, вогнеборці у подарунок отримали телевізор від Хмельницької облради.

Володарем кубка Петра Сибіги стала команда 4-го пожежно-рятувального загону Хмельницького району. Для покращення побутових умов у підрозділі переможцям подарували холодильник від облдержадміністрації.

За підсумками всіх етапів змагань найсильнішим пожежним-рятувальником Хмельниччини став Степан Семенчук з Нетішина. Звання найсильнішої рятувальниці виборола Тетяна Швець з 4-го пожежно-рятувального загону.

Всього у Службі порятунку на Хмельниччині працюють понад 1800 осіб, серед них 190 жінок.

Від початку року вони здійснили 20 925 виїздів, ліквідували 913 пожеж, знищили 1 129 одиниць вибухівки, врятували 442 людських життя та зберегли матеріальних цінностей на суму понад 90 мільйонів гривень.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up