Водії хмельницьких маршруток не порушують лише під наглядом копів

Водії хмельницьких маршруток не порушують лише під наглядом копів
  • Пенсіонерка бігла на "червоне". Коли ж поліцейські зупинили її, та спробувала їх відштовхнути і втекти.
  • Водій 43-ої маршрутки щойно бачив чоловіків у формі, одразу ж заїхав в "кишеню". Його колега на 39-ій не вгледів копів і висадив пасажирів біля підземки. За цю помилку заплатить 255 гривень штрафу.
  • Поліцейські кажуть - профілактика не допомагає. Навчити хмельничан вони не можуть, для цього потрібно змінити свідомість людини. 

Рейд в центрі Хмельницького. Чотири патрульних з папками і відеокамерою руками зупиняють порушників правил дорожнього руху. 

Звертали увагу на всіх: пішоходів, велосипедистів, водіїв легкових авто та громадського транспорту. Усними попередженнями на цей раз не обмежувалися, на порушників-водіїв складали адмінпротоколи. Всі порушення знімали на відео. Фіксація порушень, за словами копів, найбільше потрібна для перевізників. Як писали журналісти "ВСІМ", заїзна кишеня біля Ощадбанку за 400 тисяч гривень не дуже популярна серед водіїв маршруток.  
- Фото- та відеопідтвердження робимо для перевізників маршрутних таксі із якими 22 серпня проведемо зустріч, - розповідає речник управління патрульної поліції Роман Мартинюк. –  Після цього зробимо ще один такий рейд, але вже разом із перевізниками. Хай побачать на власні очі. 

Тут, в центрі, водіям громадського транспорту дають лише попередження. Протоколи на порушників складають на кінцевих зупинках, щоб не заважати пасажирам. За порушення правил зупинки чи стоячі місця для перевезення пасажирів водію маршрутки передбачено штраф у розмірі 255 гривень.

Відео дня

Сьогодні, 18 серпня, під наглядом копів водії були слухняними. За дві години біля підземки лише один водій висадив пасажирів поза "кишенею". А двох оштрафують за "стоячих" пасажирів. 

Попередження дали і для 7 пішоходів, 3 велосипедистів, склали протокол на 1 водія легкового авто.

- Відмовки у порушників різні. Людям похилого віку важко спускатись по сходах у підземний перехід, водій припаркувався біля підземки, бо поспішав у пологовий будинок, велосипедисти не знали, що велосипед потрібно переводити через пішохідку, - пояснює Роман Мартинюк. 

Читайте також: Велосипедистам, які їдуть по пішохідному переходу, дають усне попередження 

Підготувала Олена Похитун 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Віктор

    Таке враження що водіїв для маршруток в дурдомі понабирали .
  • Анонім

    Як водій, із впевненістю кажу, що водії маршруток порушують ПДР найбільше!

    Рейди потрібно проводити також разом із представниками Управління транспорту і зв"язку, яке має забирати ліцензію за декілька порушень у перевізника і тоді на дорогах міста одразу буде порядок!

    Roman Martyniuk reply Анонім

    Ксенія reply Roman Martyniuk

    А коли  буде рейд  по  перевірці    маршрутчиків  на  адекватність ?

    Roman Martyniuk reply Анонім

    Завтра патрульні спільно з УкрТрансБезпекою зроблять рейд саме по виявленню порушень ПДР водіями маршруток.
  • Руслан Набинюк

    Ще на проспекті Миру напроти "Сільпо" наведіть порядок , ці камікадзе самі лізуть під колеса, робиш зауваження то у відповідь ......

    Анонім reply Руслан Набинюк

    На проспекті Миру напроти "Сільпо" потрібно відновити металевий розділювач (відбійник) між смугами руху посередині дороги, який там був колись, і провести ремонт і освітлення в підземному переході, тоді люди будуть змушені не порушувати.

    Але це вже питання не до поліції. а до міської влади.
  • PAL

    Мусора не ленитесь. И не пизд...те, что вы бессильны.

    Roman Martyniuk reply PAL

    Ви, як кожен інший бажаючий, можете долучитись до наступного нашого спільного заходу.

    Анонім reply Roman Martyniuk

    ПАЛ такой, что только по3,14ть может. а что то сделать - нет. Главное умно в коментах написать что и кто должен делать и кто какой пи...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up