«#ВолюСтерненку»: на майдані пройшла акція на підтримку українського активіста (ФОТО)

«#ВолюСтерненку»: на майдані пройшла акція на підтримку українського активіста (ФОТО)
  • Сергія Стерненка визнали винним за звинуваченням у викраденні людини.

  • Активіст вважає це політичним переслідуванням.

На майдані Незалежності у Хмельницькому пройшла акція на підтримку Сергія Стерненка — активіста, який отримав вирок за справою про викрадення людини в Одеській області. Там зібралися понад 100 небайдужих хмельничан. Про проведення акції стало відомо сьогодні, 23 лютого. Її запланували на 19:00.

Містяни почали збиратися ще до запланованого початку, і продовжували підходити й після 19:00. Спершу вони просто стояли й спілкувалися між собою, ставши окремими гуртами. Згодом, коли учасників акції побільшало, частина хмельничан дістала плакати з написами та зібралася у велике коло. Більшість плакатів була надрукована та містила напис «#ВолюСтерненку». Також були плакати, зроблені вручну. На них також були написи, як от «Зєля чорт?» та «А право є?»

Активіст Андрій Кухта під час заходу розповів, що конкретного організатора в акції немає — до неї долучилися громадські організації, політичні партії та просто зацікавлені хмельничани:

Відео дня

— Ми зібралися для того, щоб висловити своє невдоволення, свій протест тому, що відбувається зараз в нашому правосудді. Нас не влаштовує вибіркове правосуддя, яке зараз є в Україні. Коли патріотів, громадських діячів, захисників України, військових засуджують за якимись звинуваченнями, які не клеяться зовсім ні до чого. В той час, до прикладу, ми можемо бачити, як проти Медведчука, проти його дружини, проти Козака на сьогодні ніякої підозри не було висунуто, хоча були запроваджені санкції.

Андрій Кухта також сказав, що кількома днями раніше суд готувався винести Стерненку виправдувальний вирок. Проте від вищого керівництва держави надійшла команда його змінити, визнавши Сергія Стерненка винуватим.

Колишнього лідера одеського «Правого сектору» Сергія Стерненка та його соратника Руслана Демчука сьогодні, 23 лютого, визнали винними у викраденні людини та розбої. Вирок призначили за останнім звинуваченням, а за першим звільнили від відповідальності через збіг терміну притягнення до відповідальності. Стерненка також визнали винним у незаконному зберіганні зброї.

За версією слідства, 2015 року Сергій Стерненко разом із Русланом Демчуком викрали та катували депутата Комінтернівської районної ради Сергія Щербича. Метою нападу було заволодіння банківською карткою та телефоном потерпілого. Обтяжувальною обставиною суд визнав те, що злочин вчинили у зв’язку з виконанням потерпілим службового обов’язку.

Ще до винесення вироку Сергій Стерненко заявив, що вважає рішення суду політично вмотивованим, а також сказав, що буде його оскаржувати. Стерненко та Демчук своєї провини в інкримінованих злочинах не визнали. Суд призначив кожному з них 7 років та 3 місяці ув’язнення, а також конфіскацію майна.

Нагадаємо, що Сергія Стерненка звинувачують також в умисному вбивстві. Як ми вже писали раніше, на активіста протягом 2018 року тричі нападали, і під час останнього випадку нападник загинув. Стерненко вважає, що його намагалися вбити, і це замовив міський голова Одеси Геннадій Труханов. Про це детальніше читайте в окремому матеріалі.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Читач04

    А представників від команди сема, що не було??? А як же громадська позиція більшості міської ради???
  • Олександр Тихончук

    Ну що ж, Хмельницький залишається тихим болотом. Така активність громадян далека від оптиізму.
  • Юрій Гудок

    Та Зе клоунів треба садити на кол. Ну і тих 73%
  • Vitaliy Petrovich

    Акція чи фото сесія?))
    От вже навчились монтувати, фейко мети )

    Игорь Шулаков reply Vitaliy Petrovich

    Vitaliy Petrovich за бабло же надо отчитаться 😃😃😃
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up