Ворожіння на Різдво: як дізнатися свою долю

Ворожіння на Різдво: як дізнатися свою долю
Фото ілюстративне
  • У ніч перед Різдвом наші предки ворожили на долю, найближче майбутнє, заміжжя тощо.
  • За повір'ям, саме в цей період усі ворожіння справджуються.

Ворожіння на Різдво можна проводити в період між різдвяним Святвечором і аж до Водохреща, 19 січня, пише "24Канал".

Різдвяні ворожіння:

Ворожіння на долю: господиня, готуючи вареники з картоплею, в деякі з них кладе разом із звичайною начинкою "сюрпризи": монети, кільця, горіхи. Кому що випаде – того і чекає. Монетка або якісь зерна – до багатства, нитка – до дороги, сіль – до сліз, цукор – до хорошого і забезпеченого життя, кільце – до заміжжя, горіх – наявність двох кавалерів, перець – новий залицяльник, кісточка вишні – до поповнення в сім'ї.

Відео дня

Ворожіння на заміжжя: потрібно взяти тарілку з водою та половинки від шкарлупи волоського горіха. Шкарлуп повинно бути у кількості, що дорівнює числу тих, хто ворожить. Також стільки ж треба взяти невеликих свічок або їх шматочків. Свічки потрібно вставити в шкарлупки, запалити їх і пустити плавати в тарілку. Дівчина, у якої свічка згорить першою, першою вийде заміж. 

Ворожіння на майбутнє: береться декілька чашок відповідно до кількості тих, хто ворожить. У чашки кладуть обручку, монету, хліб, цукор, цибулю і сіль, а в одну — наливають воду. Кожен з тих, хто ворожить, обирав собі чашку із заплющеними очима. Обручка — до весілля; монета — до грошей; хліб — до достатку; цукор — до веселощів; цибуля — до сліз; сіль — до нещастя, вода — жодних змін у найближчому майбутньому чекати не варто.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Valentyna Chernyuk

    Скупенько і нудненько! Як не "астрологиня" з зірок,  то баба-яга на мітлі...Ну і вибір! А ми Славимо  Народженного Ісусика!!! Христос народився-Славим Його!!!
  • Людмила Власова

    Народження Ісуса і ворожоння.Це тільки язичники роблять,а ніяк не християни.
  • Віталій Малий

    Ворожіння і будь яка магія це від нечистого, подумайте!
  • Sidorcuk Masa

    Как только сойде первая звезда, откроются небеса, помолитесь, поблагодарить за все, что хорошего было в прошлом году, и попросите , загадайте желание.  Оно обязательно сбудется.







    Но только думайте как вы ето просите, можно ,например, загадать получить инвалидность деньгами, на МСЕКе. А получите за год много болячек взамен.

keyboard_arrow_up