“Втрачене дитинство”: у Хмельницькому покажуть виставку, присвячену дітям, які загинули у війні

“Втрачене дитинство”: у Хмельницькому покажуть виставку, присвячену дітям, які загинули у війні
Фото з платформи Меморіал
  • Це історії понад 20 дітей, яких вбила російська армія з початку повномасштабної війни.

  • Комусь із них було 15 років, комусь 5, а хтось ще не встиг народитися… 

  • Розповідаємо коли та де можна буде побачити виставку. 

У День захисту дітей у восьми обласних центрах покажуть виставку, присвячену дітям, які загинули внаслідок російської агресії за час повномасштабної війни. Одним із таких міст буде Хмельницький. А ще:

  • Відео дня
    /li>

Виставка носить назву “Втрачене дитинство”. Її організовує Платформа пам'яті Меморіал. Це історія понад 20 дітей, які загинули з 24 лютого 2022 року внаслідок нападу російських військ на Україну. Комусь із ними було 15 років, комусь 5, а хтось ще не встигне народитися… 

— Це лише маленька часточка з тисяч жахливих історій, які трапилися з вини росіян. Ми зібрали ці розповіді, щоб привернути увагу до величезної трагедії нашої нації, щоб зберегти пам’ять про тих, чиє життя відібрали так рано, – каже шеф-редактор Меморіалу Анастасія Абрамець.

У Хмельницькому виставку відкривають 1 червня об 11:00 на майдані поблизу кінотеатру імені Шевченка. Роботи можна оглянути до 18:00. З 2 по 9 червня матеріали виставки можна буде побачити в Центральній публічній бібліотеці за адресою: вулиця Подільська, 78. Організатори запрошують відвідати та вшанувати пам’ять янголят усіх охочих. 

Довідка:
Платформа пам'яті Меморіал з березня 2022 року розповідає історію загиблих цивільних та військових втрат України у війні. 

Читайте також: Як у Хмельницькому та громаді відзначають День захисту дітей (ПЕРЕЛІК ЗАХОДІВ)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up