Вулицями Хмельницького ганяють патрульні і “швидкі”: що сталося

Вулицями Хмельницького ганяють патрульні і “швидкі”: що сталося
  • Сьогодні, 13 листопада, вулицями міста з сиренами їздить “швидка”.
  • Так поліцейські вирішили перевірити, як пропускають автомобіль медиків на дорогах Хмельницького.
  • Чи багато порушників зафіксували, бачили журналісти vsim.ua.

У Хмельницькому триває Тиждень безпеки дорожнього руху. Сьогодні, 13 листопада, патрульна поліція перевіряє, чи готові водії пропускати на дорогах автомобілі з спеціальними сигналами. Тобто пожежників, швидку допомогу та патрульну поліцію.

- Ми ще раз хочемо нагадати всім водіям про те, що вони зобов’язані пропускати транспортні засоби з проблисковими маячками, адже вони поспішають комусь на допомогу або рятувати життя, - наголосив речник патрульної поліції Хмельницької області Роман Мартинюк.

До рейду патрульних долучилася преса. Півтори години журналісти vsim.uа їздили містом в кареті швидкої допомоги та фіксували порушення ПДР. Можливо, на хмельницьких водіїв позитивним чином вплинув Всесвітній день доброти, який відзначають саме сьогодні, але зафіксувати злісних порушників правил дорожнього руху нам не вдалося. Водії, переважно, пропускали “швидку”. Проте, траплялися і ті, для кого ПДР - не указ. Зокрема, це стосувалося вантажних авто і таксі. В центрі міста біля продуктового ринку камери зафіксували “Daewoo Lanos” сірого кольору з позначкою таксі, який не поступився дорогою кареті “швидкої”, чим мало не спричинив аварійну ситуацію. На жаль, зупинити водія та дізнатися причини його дій патрульним не вдалося.

Відео дня

- На даний момент часу ми задоволені результатами, поки ми не виявили жодного водія, який би не поступився дорогою “швидкій”. Ми побачили, що хмельничани готові допомагати як працівникам поліції, так і швидкій допомозі вчасно приїхати на місце виклику, - коментує Роман Мартинюк.

В поліції наголошують, що водії не завжди проявляють таку свідомість як сьогодні. Крім того, перепони на шляху автомобілів із спецсигналами створюють і неправильно припарковані авто.

- Якщо водій просто фізично не може ніде подітися із проїжджої частини, звісно, його ніхто за це не штрафуватиме. Проте кожен водій повинен керуватися правила дорожнього руху та обирати безпечну відстань та дистанцію на проїжджій частині, - каже Роман Мартинюк.

Як вдалося зафіксувати журналістам, велику перепону на шляху автомобілів із проблисковими маячками створюють не водії, а пішоходи. Кілька разів кареті “швидкої” доводилося зупинятися, щоб пропустити бабусю, яка перебігала просто перед машиною. І, до речі, у невідведеному для цього місці.

- Правила дорожнього руху поширюються не лише на водіїв, але й на пішоходів. З ними якраз набагато важче, адже вони, переважно, зникають у невідомому напрямку і задокументувати їх правопорушення досить важко, - пояснює Роман Мартинюк.

За дане правопорушення пішоходів карають письмовим попередженням та штрафом до 51 гривні.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (16)
  • Павел Козловский

    Сам особисто бачив як на перехресті прибузька-старокостянтинівське їде швидка, абсолютно всі зупинилися, крім одного бика з теличкою які поважно йшли собі по зебрі з стаканчиками свого коХфе, ну бо їм ж зелений . Швидка пригальмувала і пропустила їх
  • Сіма

    Тисячу разів казав, що не так водії порушують правила ДР як пішоходи. Маю на увазі по кількості. Нарешті це підтвердили офіційно. Пішоходи самі кидаються під автомобілі та інший транспорт, порушуючи правила ДР, навіть на пішохідному переході. Штрафи допоможуть  вирішенню проблеми

    Vitaliy reply Сіма

    тут був коментар щодо офіційної статистики порушень ПДР. vsim його видалило. я правильно зрозумів що Сіма  працює на vsim, якщо видаляєте коментарі, що спростовують твердження Сіми?
  • Искра

    Вспоминайте слова которых власть боится как огня: СССР; Зарплата по труду; Ленин; Равенство; Справедливость; Дружба Народов; Мир во всём Мире; Большевики; Коммунисты; Уверенность в завтрашнем дне; Человек человеку друг, товарищ и брат.
    Составьте из них правильные предложения!
  • Виталий Игоревич Чорный

    Але хочу ще добавити, якщо ви побачили одного таксіста на бідовому ланосі а оці всі крутелики на дорогущих авто які рідко дотримуються правила дорожнього руху всі були чемні,то я мало в це вірю за свій водійський стаж. Я необвиначую прямо всіх водіїв на дорогих авто але внас таких хватає я думаю що зі мною більшість людей згідно.

    Сіма reply Виталий Игоревич Чорный

    Такі як ти переконуєте що пішоходи не порушують правила ДР, водії на бідових Ланосах також не порушують, а лише винні ті, хто відрізняється від вас більшими статками. Рейд довів протилежне. Все якраз навпаки. Пішоходи і водій на бідовому Ланосі якраз і порушували. Де порушники на дорогих авто? Переставайте заздрити успішнішим за себе і будьте самокритичними

    Сіма reply Виталий Игоревич Чорный

    Ти просто задрісник. На нормальному авто також нормальні водії їздять. Аналогічно і на металобрухті. Причому тут вартість авто?  Це залежить від людини, а не вартості авто. І з досвіду на дорогих авто водії краще знають правила ДР, ніж водії на бідових ланосах
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up