Вулицями Хмельницького пройшла театралізована католицька хода. Трьох Царів везли в кареті

Вулицями Хмельницького пройшла театралізована католицька хода. Трьох Царів везли в кареті
  • Хода Трьох Царів проходить в Хмельницькому вже 5-й раз і стає щороку більш масштабною подією.
  • Для театралізованого дійства взяли навіть карету. В ній їхали троє віруючих, одягнуті у костюми ”трьох царів”.
  • Яскравий костюмований карнавал з співами завершує різдвяний цикл.

Театралізована хода, яка символізує вічну боротьбу добра і зла, пройшла вулицями Хмельницького.

Сьогодні, 13 січня, віряни зібралися біля кінотеатру Шевченка о 12-ій годині. Учасникам роздали паперові корони та прапори.

Усім присутнім представили “царів”, в яких для ходи перевдягнулися троє чоловіків. Їхні імена умовні -  Каспар, Мельхіор і Бальтазар. Саме вони приносять немовляті Христу дари.  

Відео дня

Настоятель римо-католицького храму Христа Царя Всесвіту отець Анатолій Білоус дав кілька вказівок щодо організації заходу. Після цього колона рушила.

Минулого року, незважаючи на сильний мороз, на ходу прийшло близько двох сотень хмельничан. Сьогодні захід зібрав ще більше людей, які привели з собою набагато більше дітвори.

На чолі із біблійними персонажами, віряни, співаючи, рушили з центру міста до Храму Христа Царя Всесвіту, що на проспекті. Під час ходи прославляли Спасителя - Ісуса Христа.  Їхав автомобіль з колонками, а попереду, щоб забезпечити рух, їхали патрульні.

“Трьох царів” посадили в карету

- Незалежно від конфесій, віросповідання, ця подія об’єднує всіх. Це -  народження Ісуса Христа. Ми хочемо сьогодні показати, що Ісус є любов’ю, що він входить в нашу історію і хоче дати нам це єднання і радість, - каже отець Анатолій Білоус. - Найбільше, звісно, чого ми сьогодні хочемо - це миру. Припинення війни. І на прикладі Трьох Царів, які віднайшли цю мудрість, цю надію в Ісусі, хочемо засвідчити, що ми є народом Божим. Запросили ми наших воїнів на захід, а також батьків, дітей, тих воїнів, які віддали своє життя.

"Царі" по дорозі робили селфі

Згідно біблійним переказам, в дорозі Царям перешкоджав Ірод і представники темних сил сатани. Але ангельське військо перебороло сили зла. Символічно ці біблійні сцени відтворили і хмельничани.

Прихожани зробили під час ходи одну зупинку, щоб "прогнати Ірода".  

- Ірод - втілення зла. Хочемо зупинитися на тому, що нищить нас духовно, морально. Хочемо підкреслити цим, що ми вириваємося із зла завдячуючи вірі, - каже Анатолій Білоус.

Крім Хмельницького ходу Трьох Царів також організовують в сусідньому Житомирі.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up