"Взяли кредит без нашої згоди, а тепер нам плати по 10 тисяч" - жителі Бандери про утеплення багатоповерхівки

"Взяли кредит без нашої згоди, а тепер нам плати по 10 тисяч" - жителі Бандери про утеплення багатоповерхівки
  • За 1,5 мільйона гривень мешканці ОСББ "Юлія" спільно з міською владою утеплили багатоповерхівку на вулиці Бандери.
  • В листопаді жителям прийшли квитанції по кредиту, за якими вони мають сплатити свою частку за утеплення. 
  • Люди шоковані, адже їм обіцяли 60 гривень за квадрат житлової площі, а нарахували - по 150. 

Влітку жителі багатоповерхівки по вулиці Бандери, 9 утеплили фасад будинку. Зробили це за допомогою програми співфінансування, коли частину коштів надає міський бюджет, а решту вартості робіт оплачують мешканці. Урочисто та з музикою утеплений багатоквартирний будинок представили напередодні Дня міста, 22 вересня. 

Голова ОСББ "Юлія" Любов Матковська під час збору підписів запевняла мешканців, що вартість одного квадратного метру для них обійдеться приблизно у 50-60 гривень. Спочатку "добро" на утеплення сусіди не давали. Зараз заявляють, що навіть загальних зборів  для них не проводили. Кажуть, що голова ОСББ ходила по квартирах та просила їх підписатись.

Виявляється на момент збору підписів погодилися не всі. Але поки їхню багатоповерхівку "одягали" жодних претензій не було. Як тільки роботи здали, мешканці нібито вже і не були проти, та навіть розраховували приблизні суми, які доведеться заплатити. Та платіжки по кредиту, які у листопаді прислали жителям, їх шокували. Комусь нарахували "зайві" квадрати, а когось обурила загальна сума, яку потрібно викласти. Люди почали з претензіями шукати голову ОСББ, та ніякої відповіді їм отримати не вдалося. 

Відео дня

"З'явились зайві квадрати" 

Хмельничанка Олена, яка з чоловіком мешкає у багатоповерхівці, теж отримала "лист щастя" з Ощадбанку, де і брали кредит. Жінці нарахували суму за 36 квадратів, хоча вона каже, що її стіна по фасаду, яку і утеллювали, має лише 15. Зараз викласти вона повинна 5200 гривень своєї частки, а також 200 гривень за відсотки по кредиту.

- Вона (голова ОСББ, - прим.авт) каже, що 100 % людей погодилось. Звісно, вона кожного тут на лавці біля дому ловила, казала, що буде до 100 гривень за квадрат, багато не буде платити. А вийшли космічні суми, 150 гривень за квадрат. А ще я наміряла в себе 15 квадратів стіни, а наша голова нарахувала мені чогось 36 квадратних метрів. Я що 2 квартири утеплила? 3 роки тому могла утеплити за 3500 тисячі, а зараз маю такі от пільги, - каже мешканка будинку Олена. 

Шукали голову ОСББ для роз'яснення  

Сьогодні, 28 листопада, жителі багатоповерхівки вирішили самі скликати збори і вирішити, що їм робити. Зібрались вони о 19 годині вечора біля під'їзду свого будинку. Прийшло більше 30 мешканців. Спочатку люди постояли на вулиці та обговорили ситуацію. Далі рушили до помешкання голови ОСББ, але жінку вдома не застали. На порозі їх зустрів її чоловік, який нічого мешканцям не зміг пояснити.

Після цього мешканці рушили до кабінету Любові Матковської, який знаходиться у сусідньому будинку по Бандери, 7/1. Але і там було зачинено. Люди обурені, кажуть, більшість з них не підписувалась під утепленням і ніяких зборів щодо співфінансування по утепленню будинку у них не було. Звідки голова ОСББ взяла 100% підписів, не розуміють. 

- Ми будемо ще проводити загальні збори. Хай наша голова прозвітує, яким чином вона спочатку обіцяла, що ціна буде до 60 гривень за квадрат. А як прийшли бігунки, то з'ясувалось, що по 150 гривень за квадрат. Люди на це повелися. Коли вона розробила проект, то мала зібрати людей і довести, що буде певна ціна, а ми мали погодитись чи ні. Єдині збори по утепленню були у 2014 році. А більше не було, вона сама прийняла рішення, - розповідає мешканець багатоповерхівки Леонід Коверзюк.

Мешканці написали колективне звернення до голови ОСББ щодо скликання загальних зборів.  

Нагадаємо, що ОСББ «Юлія» самостійно обирала підрядника. На початку жовтня  Любов Матковська у коментарі "ВСІМ" розповіла, що організацію, яка виконувала роботи на Бандери, 9 знайшла сама.

- Мені пропонували у ЖКГ своїх підрядників, але я відмовилась. Я давно знала хлопців з «Фасад Альянс», вони не вперше робили ремонти у наших будинках. З ними можна домовитись на вигідних умовах, - казала Любов Матковська.

У своєму кабінеті голова ОСББ не з'явиласьНавідались мешканці і до квартири Любові Матковської. Вдома її не булоНа збори ОСББ зібралось більше 30 мешканців будинку

Мешканці написали колективне зверненняОсь такі платіжки прийшли жителям багатоповерхівки на Бандери

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (35)
  • Андрей Шпулак

    А справжнє ім'я "Правди"  часом не Любов Матковська?)
  • Куница Виктория

    Шановні мешканці оновленого будинку! Ви ж добре знали умови участі в програмі енергоефективності 50/50%. Вартість утеплення становить орієнтовно 300 грн  за 1 кв.м, відповідно 150 грн для Вас. Де ж можна взяти 60 грн? Можливо коли ви розпочинали процедуру участі в цій програмі, а це було 2012-2014 роки, це могло бути 60 грн, але ніяк не тепер, а роботи проведені в 2016 році. Ви не праві!

    ;;;;;;;;Наталья ::::::::::::: reply Куница Виктория

    А те що реально вартість ще більша, ніж 300 грн за кв м за рахунок того, що площу приписали- це як? Праві чи не праві?

    Андрей Шпулак reply Куница Виктория

    Можна взяти від об'ємів. Та ціна на одиничне утеплення. А верхолаз менше витрачає часу в середньому  на спуск-підйом. При індивідуальному утеплені йому треба 9 разів це повторити, а тут-один.
  • Андрей Шпулак

    Чергова перемога обернулась зрадою. Це вже стало традицією)
  • Анонім

    Дуже соромно за таких людей. Жінка їм будинок утеплила, а вони не те що дякую не сказали ще гавкають на неї. А яка економія після утеплення вони не звернули увагу?

    ;;;;;;;;Наталья ::::::::::::: reply Анонім

    Економія така, що за повну вартість утеплення квартири я б заплатила 8400 грн, а "по економії ОСББ" - 9200 + відсотки по кредиту стільки ж
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up