«Я вірю, що він живий», — дружина полоненого «азовця» з Хмельницького

«Я вірю, що він живий», — дружина полоненого «азовця» з Хмельницького
  • Десятки небайдужих та родичі бійців полку «Азов» долучилися до акції у Хмельницькому. 
  • Біля кінотеатру Шевченка встановили інсталяцію із кривавими манекенами військових.
  • Розповідаємо детальніше.

«Скільки буде ще смертей?» - такий напис на плакаті у маленького хлопчика, який прийшов із батьками до кінотеатру Шевченка. Саме там, сьогодні, 7 серпня, зібралися десятки людей. Усі об’єдналися навколо інсталяції — кривавих манекенів військових. Останні символізують злочин росіян в окупованій Оленівці. Йдеться про вибух, який стався у колонії з українськими військовими в ніч на 29 липня. 

Долучилися до акції родичі бійців полку «Азов» та інші хмельничани, яким небайдужа доля військових. Учасники розповідають — мають на меті привернути до себе увагу, аби розпочалося розслідування подій в Оленівці. Адже в результаті вибуху загинули близько 50 військових.

Одна з тих, хто прийшла на акцію — хмельничанка Надія. Її чоловік перебуває у полоні. Востаннє жінка спілкувалася із ним 13 липня. Говорить: вірить та надіється, що її коханий живий. 

Відео дня
  • У полоні знаходиться мій чоловік. Він боєць полку «Азов». 19 травня він дзвонив і казав, що його евакуюють до ДНР. Потім був дзвінок 13 липня. Він сказав, що знаходиться в прокуратурі Донецька. Дзвонив від слідчого й офіційно повідомив мені, що його мають судити. До того часу він був в Оленівці. Зараз я не знаю, де він, в якому стані. Я надіюся і вірю, що він живий, - каже Надія. 

Жінка розповідає: родичі полонених «азовців» у Хмельницькому об’єдналися в групу. У ній вже є близько 30 людей. Всі вони чекають на звістку про своїх рідних. І, звісно, вимагають покарання всім, хто причетний до злочинів проти українських військових. 

Нагадаємо: після вибуху в Оленівці жоден працівник колонії, бойовик «ДНР» чи російський військовий не постраждав. За даними української розвідки, вибухи на території колонії здійснили найманці ПВК "Вагнера". Повідомлялося, що так вирішили приховати тортури й розкрадання коштів, виділених на утримання українських військовополонених.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Ojga Bpublewcka Bpyblewcka

    Господи спаси і збережи наших воїнів
  • Lidija Banashko

    Господи спаси та помилуй наших ГЕРОЇВ що під тортурами у нелюдів  спаси БОЖЕ всіма СИЛАМИ НЕБЕСНИМИ укрий від болі та зневаги ворожої дай їм ДОРОГУ додому УКЛІН ВАМ воїни добра і СВІТЛА терпіння родинам та ВІРИ святої
  • Irina Irchik

    На мітинг прийшли  десятки людей ? А у місті живуть лиш дві сотні чи як ? Усі напевне зайняті , що в неділю не змогли на мітинг піти !!! Хіба це єдність ?

    Елена Золотарёва reply Irina Irchik

    Irina Irchik а багато де була інформація про мітинг? Я от дізналась тільки ввечері, коли з'явились перші фото.. і багато хто писав, що шкода, що не знали
  • Олена Румановська

    Я б запропонувала створити документальний фільм про полонених азовців

keyboard_arrow_up