Як мешканцям Хмельниччини отримати «доступні ліки» під час воєнного стану

Як мешканцям Хмельниччини отримати «доступні ліки» під час воєнного стану
Фото - ілюстративне, з відкритих джерел
  • Дізнавайтеся, хто може отримати «доступні ліки» та куди звертатися.

За програмою «Доступні ліки» пацієнти з хронічними захворюваннями можуть отримати ліки безоплатно або з незначною доплатою.

На цьому в соцмережах наголошує очільник Хмельницької обласної адміністрації Сергій Гамалій.

В умовах воєнного стану, акцентує, пацієнти можуть отримувати «доступні ліки» як за електронним, так і за паперовим рецептом. Національна служба здоров’я відшкодовує аптекам вартість ліків незалежно від форми рецепту.

Відео дня

«Нагадую, що лікар, з яким у пацієнта підписана декларація, може виписати рецепт по телефону, - підкреслює. - Номер рецепту та код-підтвердження надійде пацієнту на телефон у вигляді СМС».

Як знайти аптеку, яка відпускає «доступні ліки»

Шукати аптеку з «доступними ліками» Сергій Гамалій рекомендує за допомогою «Електронної карти аптек-учасниць програми реімбурсації лікарських засобів» або зателефонувати 16-77.

«Раджу, перед тим як йти в аптеку, зателефонувати й уточнити, чи є в наявності потрібний вам препарат, - додає. - Можна також попросити працівників аптеки зарезервувати його для вас».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Валентина Дудар

    Від гіпертонії нема в доступних ліках нормальних препаратів, які мені призначив кардіолог, один магнікор, і то в минулому році брала і доплачувала 50 гривень, то яка це доступність

keyboard_arrow_up