Як на Хмельниччині впроваджується реформа шкільного харчування

Як на Хмельниччині впроваджується реформа шкільного харчування
Фото ілюстративне
  • Відбулась Всеукраїнська онлайн нарада з питань упровадження реформи шкільного харчування.
  • Перший заступник Хмельницької ОВА розповів, як її здійснюють в нашій в області.

Перший заступник начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Cергій Тюрін взяв участь у Всеукраїнській онлайн нараді з питань упровадження реформи шкільного харчування, яка відбулась за участю Першої леді України Олени Зеленської.

Про результати наради розповіли в Хмельницькій ОДА.

Відео дня

Дружина Президента пояснила, що зараз реформа упроваджується на рівні громад. В цьому допомагати готові закордонні партнери.

Перша леді наголосила, що цьогоріч з держбюджету місцевим радам виділено кошти для того, щоб оновити харчоблоки та створити кулінарні хаби.

В свою чергу Сергій Тюрін зазначив, що у нашій області розроблено регіональну програму, як реформа буде втілюватися в життя. Так, в області діє план заходів на 2024-2025 роки.

На сьогодні, за словами Тюріна, регулярним харчуванням забезпечені 101 885 учнів закладів загальної середньої освіти, які навчаються очно або змішано.

Крім того, у 2023/2024 навчальному році, йдеться в дописі, 88 закладів загальної середньої освіти з 19 територіальних громад Хмельницької області отримують допомогу. Ці навчальні заклади були відібрані для участі у Програмі шкільного харчування з Всесвітньою продовольчою програмою ООН. За цією програмою відшкодовується 30% коштів закладам освіти від оплати гарячого харчування для учнів 1-4 класів.

“Впевнений, що показники впровадження сучасного та ефективного підходу до харчування у наших закладах освіти будуть лише зростати, завдяки спільним діям державної влади та місцевого самоврядування. Наше головне завдання, у цей непростий час, виростити здорову націю, піклуючись про дітей забезпечуючи їм якісне харчування,” – наголосив Сергій Тюрін.

Читайте також: Хмельницький обласний протипухлинний центр оновився сучасним обладнанням (ФОТО)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up