Хмельницький обласний протипухлинний центр оновився сучасним обладнанням (ФОТО)

Хмельницький обласний протипухлинний центр оновився сучасним обладнанням (ФОТО)
Фото: Хмельницька обласна рада
  • У медичному закладі покращили умови для лікування мешканців області.

За останні роки стан протипухлинного центру суттєво покращився: там з'явилось сучасне медичне обладнання, проводяться капітальні ремонти відділень, створюються належні умови для лікування мешканців області.

Про оновлення розповіла пресслужба Хмельницької обласної ради.

У облраді кажуть, що комунальне підприємство «Хмельницький обласний протипухлинний центр» – єдиний сучасний спеціалізований заклад в регіоні, в якому є всі можливості для проведення діагностики та лікування онкологічних пацієнтів на високому рівні.

Відео дня

Для того, щоб оновити лікувальний заклад, йдеться в дописі, витратили 36 млн грн з державного бюджету, майже 55 млн грн з обласного бюджету та майже 113 млн грн із зароблених центром від надання послуг населенню.

На ці кошти, за словами пресслужби, придбано сучасне обладнання. 

У відділенні променевої терапії таким приладом є апарат для брахітерапії «Система для контактної променевої терапії Bravos». За допомогою цього обладнання пацієнтам лікарі проводять внутрішньотканинну променеву терапію, яка відноситься до європейських та світових стандартів лікування онкохворих.

У відділенні діагностики встановили двохдетекторну гамма-камеру з рентгенівським комп’ютерним томографом. Обладнання є третім в Україні, що використовують у закладах охорони здоров’я. Ця система є унікальною апаратурою для визначення функції нирок, адже опромінення слабке, його можна використовувати дітям, але показує зображення органу як слід.

За словами директора закладу В’ячеслава Мороза, нині у них на обліку перебувають майже 39 тисяч пацієнтів.

У поліклінічному відділенні щороку обстежують та надають консультації більш, ніж 60 тисячам пацієнтам, виконують до 3 тисяч операцій.

Та це не дивно, адже за рівнем захворюваності на злоякісні новоутворення Хмельниччина входить в десятку територій України, де ці показники найвищі.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up