Як правильно обрати мандарини: рекомендації від хмельницьких продавців

Як правильно обрати мандарини: рекомендації від хмельницьких продавців
Микола Іванович може дати мандарин на пробу
  • Мандарини – найпопулярніший фрукт зимового сезону.
  • «Клементин» – найсмачніший сорт, на думку хмельницьких продавців.
  • Журналісти «vsim.ua» дізналися, як обрати ідеальні мандарини.

 

Саме цей фрукт у багатьох асоціюється з Новорічними святами, тож пора дізнатись, як порадувати своїх близьких солодкими та соковими плодами. 

Наближаються святкові дні, та який же Новий рік без мандаринів? Лише сам запах цього фрукта обіцяє гарний настрій та веселощі. На ринках і в супермаркетах масово скуповують солодкий цитрус кілограмами. Та й не дивно, адже він дуже корисний і містить пектин, мінерали та фітонциди. А в шкірці присутні ефірні масла, що роблять наше обличчя здоровим та сяючим.

Журналісти «vsim.ua» відвідали центральний продовольчий ринок, щоб дізнатися у місцевих продавців як же правильно обрати мандарини до смаку.

Відео дня

- У мене є іспанські (32 грн.), турецькі (28грн.) та грузинські (26 грн.) мандарини. Всі смачні. Хто які більше любить: іспанські дуже солодкі, гарно чистяться, в деяких потрапляють невеликі кісточки, але то нічого. Беріть, не пошкодуєте, – говорить продавець Микола Іванович.

Ціна на мандарини в кожного реалізатора різна: від 25 до 45 гривень за кілограм. Все залежить від сорту, розміру та країни-імпортера.

- Я раджу всім турецьку «Сутсума» – вона смачна й солодка. Без кісточок. Має тонку жовто-помаранчеву шкірку. Іспанська «Климентина» теж не має кісточки. В цьому сорті дуже смачні маленькі плоди. В більших можуть траплятися де-не-де кісточки. Грузинські кисло-солодкі з кісточкою. Є ще Абхазькі мандарини з кислинкою – в них товща шкіра і багато кісточок. Тому ми їх не часто возимо.

Дослухавшись до порад досвідчених продавців, журналісти «vsim.ua» склали памʼятку «Як обрати не лише смачні, а ще й корисні та безпечні мандарини»

  1. Зверніть увагу на шкірку

Обирайте лише пружні та шорсткі мандарини. Покрита плямами шкірка свідчить про хворобу фрукта. Якщо мандарин надміру блистить або липне до рук – це означає, що його обробили хімікатами.

  1. Уникайте мерзлих фруктів

Якщо на мандарині після натискання залишаються сліди від ваших пальців – це означає, що фрукт перемерз і втратив усі свої корисні властивості.

  1. Не купуйте зелені мандарини

Якщо фрукт не достиг, у ньому можуть розвиватися бактерії.

  1. Не обирайте гнилуваті цитруси

В них заводяться личинки Середземноморської мухи. При вживанні такого фрукта виникає отруєння.

  1. Головне – це запах

Мандарини мають пахнути мандаринами. Цитрусові без запаху обколені нітратами.

Підготувала Галина Білецька   
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up