Як розважитися, що можна придбати та які ціни в парку Чекмана: весняний репортаж

Як розважитися, що можна придбати та які ціни в парку Чекмана: весняний репортаж
  • Парк Чекмана у Хмельницькому ожив із приходом тепла.
  • Що там відбувається, на чому можна покататися, що з’їсти та які ціни - про все це дізнавайтеся з весняного репортажу.

Молодь та пенсіонери. Діти й навіть немовлята. Кого тільки не зустрінеш в парку навесні. Завдяки його гостям, у цьому місці по справжньому відчувається життя. Тут займаються спортом, читають і навіть в’яжуть. П’ють каву, їдять морозиво чи гортають стрічку новин в телефоні. Підготували для вас репортаж із популярного місця в Хмельницькому - парку Чекмана.

Чим ближче до вихідних, тим більше людей у парку. Так кажуть працівники атракціонів. Сьогодні п’ятниця. Тож згідно з їхньою теорією, людей має бути чимало. Вже на вході гостей зустрічає жінка, в якої у руках кульки різних форм і розмірів. Щоправда, більшість людей її минають. А от хлопця, який грає на синтезаторі, оминути складно. Він виконував Гімн України. Звучало красиво. Люди зупинялися й залишали музиканту гроші: 5, 10 гривень. 

Нет описания.

Відео дня

Позаду виконавця - ті самі обручки, без яких раніше не обходилося жодне весілля у Хмельницькому. Молодята обов’язково робили на їхньому тлі фото. Тепер же ця фігура є майже не помітною у цьому величезному, зеленому й квітчастому місці. 

Йшовши до парку, не сподівайтеся, що 5 гривень для талановитого музиканта - це всі витрати. Тут знайдеться за що заплатити, особливо якщо йдете з дітьми. По-перше, тут багато гойдалок й атракціонів. Серед них є такі, яким щонайменше років 20. А то й більше. Разом із тим, є нові та сучасні каруселі. Їхня вартість стартує від 30 гривень. Саме стільки коштує популярний “потяг”, який тут катає дорослих і дітей. Малеча до 3 років може прокататися на ньому безкоштовно.

Автодром - ще одне місце, де люблять розважатися діти. Із понеділка по п’ятницю за 5 хвилин катання треба заплатити 50 гривень. У вихідні та святкові дні - 80 гривень. Ще у парку функціонує прокат машинок. На них можна теж часто побачити малих. Ті радіють, що їдуть за кермом, а батьки тим часом контролюють цей процес. Так от, за 10 хвилин такої радості треба заплатити 50 гривень. 

Тим часом звуки цих машинок перебиває один з атракціонів. Стара й добра Орбіта. Це увімкнули саме її. І не віриться що через десятки років вона все ще працює. І дорослим, і дітям прокататися на ній коштує 50 гривень. 

Є в парку каруселі і за 30 гривень. Наприклад: “Восьминіг Пауль” - гойдалка, що катає малюків по колу. Якщо малюк гойдатиметься з мамою - треба заплатити 50 гривень. Прокататися можна і на “лебедях” - атракціоні з двома місцями. Вартість - 100 гривень. 

Нет описания.

Гуляючи парком, здалеку можна помітити вже працююче колесо огляду. Нагадаємо, що за його реставрацію взялися ще у 2019 році. Закинувши голови, на оновлений атракціон стали дивитися чимало людей. Та працівники, які займаються його запуском, кажуть: “Колесо ще не працює. Запустимо у цю неділю”. Попередньо вони й повідомили про ціну - орієнтовно 50-60 гривень.

Допоки діти розважаються на лебедях, потягах чи восьминогах - батьки мають вільні хвилини для себе. Тоді йдуть до найближчих МАФів і купують смаколики чи різні напої. Найпопулярнішими стравами в парку є хот-доги та гонконгські вафлі. Ціна за хот-доги стартує від 42 гривень. Вафлі тут готують як з соленими, так і з солодкими начинками. Вартість - від 55 гривень.

Нет описания.

Гарячі напої, на кшталт капучіно, лате чи какао продають від 15 гривень. Така ж ціна за морозиво. Звісно, не обійтися в парку без солодкої вати та поп-корну. Все це можна придбати від 40 гривень. 

“Мамо, ведмідь”, - кричить один з карапузів. Він тицяє пальцями на вольєр, де туди-сюди ходить клишоногий. Розташований він на території зоокуточка. Дитячий квиток туди коштує 20 гривень, а дорослий - 25. На території звіринця є кози, дикі кабани, кролики, лебеді та інші тварини. На вході продають для них корм.

На території парку Чекмана є столи для настільного тенісу. Ними, до речі, активно користуються. І допоки одні займаються грою, інші - відпочивають на лавках або вслухаються у гру юнака на гітарі. На одній з алей парку той став виконувати українські народні пісні. Час від часу його голос перебивали дзвінкоголосі птахи.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Alexsandr Bormental

    За гривню:) Репортаж... Здулися:) репортери:)
  • Ирина Косметико

    Все дуже дорого і всі парки зроблені для дітей. Нема де в тиші посидіти серед природи. Був норм парк. Зробили доріжки, їздять машинки, видалили траву і дерева , однв качелі і крик. Так само як в сквері бандери, тоді всі писали для чого всю траву видаляти і дерева- інші писали Дерева є. Йдіть подивіться на ті дерева. Сухе все не приймаються модні дерева. Позрізали верби клени горіхи і тепер один крик всюди і ці самокати по ногах . Пляж те саме. Скоро ніде не буде трави. Після скошення вона ледве росте нова в новому році. Як спеціально пустелю Сахару роблять з Хм. Така гарна верба була по обидва боки дамби річки. Нема

keyboard_arrow_up