Як слідкувати за комуналкою онлайн. Поради хмельничанам

Як слідкувати за комуналкою онлайн. Поради хмельничанам
Подати показники лічильника, переглянути баланс, оплатити за послуги – все це можна зробити онлайн за допомогою електронних сервісів, які працюють на сайтах комунальних підприємств. Як це зробити на сайтах хмельницьких підприємств-постачальників послуг, дізнавалися журналісти «ВСІМ».

Усе більше жителів нашого міста платять за комунальні послуги в режимі онлайн. Ця цифра зростає. Всього за кілька кліків можна отримати усю необхідну інформацію за своїми особовими рахунками, а маючи банківську картку – оплатити за комунальні послуги. Зараз багато підприємств Хмельницького створюють власні сайти. Вони пропагують онлайн-оплату комунальних послуг.

Сплатити за газ можна через Особистий кабінет

Реєстрація на сайті «Хмельницькгазу» дозволить вносити показання лічильника та платити за спожитий природний газ онлайн з Особистого кабінету. Споживач отримає доступ до свого особового рахунку, зокрема зможе переглядати поточний тариф і баланс, історію оплат і попередні показання лічильника.

Відео дня

Щоб зареєструватись та користуватись кабінетом, потрібно зайти на головну сторінку сайту 104.ua та натиснути на кнопку РЕЄСТРАЦІЯ поруч з картою.

На екрані з’явиться підказка - перелік інформації, яка знадобиться в процесі реєстрації. Це зокрема:

- номер особового рахунку;

- сума останнього платежу за газ;

- контактні дані - номер телефону та адреса електронної пошти.

Далі з’явиться реєстраційна форма, яку необхідно заповнити. Наприкінці реєстрації потрібно усе перевірити та натиснути кнопку Продовжити.

 

 

 

 

 

 

Для перевірки електронної адреси абоненту буде надіслано електронного листа з лінком. Отримавши листа, необхідно перейти за посиланням, яке міститься у повідомленні. За успішної його активації, споживач отримає ще один лист, але вже з логіном та паролем, завдяки яким зможе отримати доступ до даних свого особового рахунку. Для цього потрібно авторизуватись на сайті 104.ua за допомогою кнопки Вхід в особистий кабінет, що у нижньому правому куті екрану.
На сторінці авторизації потрібно вказати логін та пароль, які зазначені у електронному повідомленні про успішне завершення реєстрації і натиснути Увійти.

У кабінеті споживач зможе:

1. Внести показання лічильника.

2. Дізнатись тариф (роздрібну ціну на газ) і поточний баланс (наявність боргу чи переплати).

3. Заплатити за газ он-лайн, скачати рахунок за останній розрахунковий період.

4. Переглянути дані щодо останніх оплат та показань лічильника, які зафіксовані у особовому рахунку.

5. Звернутись до газового господарства із запитанням чи скаргою, записатись на особистий прийом.

Який лічильник на світло і коли перевірявся видно на сайті

Реєстрація на сайті "Хмельницькобленерго" подібна до реєстрації на сайті "Хмельницькгазу". Щоб зареєструватись, потрібно зайти на головну сторінку сайту hoe.com.ua та натиснути на кнопку Особистий кабінет в лівому верхньому куті екрану.

Далі у правому верхньому куті потрібно натиснути на кнопку Зареєструватись. На екрані з’явиться реєстраційна форма, яку необхідно заповнити. Для цього треба знати:

- РЕМ, який обслуговує абонента;

- номер особового рахунку;

- суму останньої оплати.

Далі з’явиться ще одна реєстраційна форма для створення нового користувача. Туди необхідно вписати бажаний логін та пароль, а також вказати електронну пошту. Наприкінці реєстрації потрібно усе перевірити та натиснути кнопку Створити обліковий запис.

Для перевірки електронної адреси абоненту буде надіслано електронного листа з лінком. Отримавши листа, необхідно перейти за посиланням, яке міститься у повідомленні. Далі потрібно авторизуватись на сайті https://pa.oblenergo.km.ua/ за допомогою кнопки Увійти у правому верхньому куті екрану.

На сторінці авторизації потрібно вказати логін та пароль і натиснути Увійти.

У кабінеті споживач зможе:

1. Подати показники лічильника.

2. Дізнатись тариф на електроенергію і поточний баланс (наявність боргу чи переплати).

3. Заплатити за світло онлайн, скачати рахунок за останній розрахунковий період.

4. Переглянути дані щодо останніх оплат та показань лічильника, які зафіксовані у особовому рахунку.

5. Подивитись дані щодо лічильника та його перевірок.

Щоб подати показники лічильника, треба знати його тип

На сайті "Хмельницькводоканалу" споживач може передати показники лічильника, перевірити стан особового рахунку, а також отримати та роздрукувати бланк квитанції для оплати. Всі ці послуги доступні у меню зліва.

Аби здійснити ці дії, абоненту не потрібно реєструватись. Споживач має лише знати номер свого особового рахунку.

Перевірити стан рахунку та отримати бланк квитанції для оплати дуже просто. Для цього потрібно ввести лише номер рахунку і натиснути ОК.

Щоб подати показники лічильника, необхідно заповнити форму, де ввести номер розрахункового рахунку, адресу, обрати лічильник та записати його попередні та поточні показники.

Стан рахунку  - в один клік

На головній сторінці сайту "Спецкомунтрансу" можна переглянути стан рахунку. Для цього потрібно лише знати його номер. Ввівши номер у відповідну комірку і натиснувши кнопку дізнатись, споживач зможе побачити, чи є у нього борг або переплата.

Швидко дізнатись стан рахунку за тепло

Реєструватись на сайті "Теплокомуненерго" не потрібно. Зліва у меню варто натиснути кнопку Стан рахунку / Показники лічильників. Споживачу треба лише пам'ятати номер особового рахунку. Вписавши його у відповідну комірку, можна подивитись, чи є борг або переплата, а також внести показники лічильника на тепло або гарячу воду. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Саня Алкоголік

    Сволочі комунальні! Чому не можна взнати стан рахунку по ЖЕКам?
  • Bil Krykiv

    Чому немає особистих кабінетів по всіх послугах, зокрема і по ЖЕК?????? Даєте заробляти посередникам?!
  • Шах Антонец Наталия

    Стан рахунку по ЖЕК №5 не можу ніде знайти... Чому немає особистого кабінету по ЖЕКам, щоб можно було подивитись скільки треба заплатити за квартиру за кожен місяць. Кожний місяць треба дзвонти, чтоб дізнатись-це дуже не зручно!
  • Lesya Andreyko

    Вікторія, дякую за корисну статтю! Ваші матеріали - завжди компетентні, своєчасні та доступні!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:10 Вербна неділя 2024: традиції та заборони 17:20 На Хмельниччині попрощались з п’ятьма захисниками. Історії Героїв 16:30 На Хмельниччині військові та чиновники обговорили питання мобілізації 15:44 На Хмельниччині чоловік підпалив будинок разом із братом. Його засудили Від читача 07:27 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у конференції під егідою Асоціації інтервенційних кардіологів України 14:50 Капелан з Хмельниччини отримав нагрудний знак Головнокомандувача ЗСУ 14:01 На Хмельниччині засудили водія, який пропонував патрульним хабар 13:11 За 2024 рік на Хмельниччині у ДТП з мотоциклами загинули та травмувалися 17 осіб 12:24 На Шепетівщині насмерть переїхали чоловіка, який лежав на дорозі, – поліція 11:38 На Хмельниччині відкрили меморіальні дошки чотирьом захисникам 10:46 У Хмельницькому водій влетів в автівку і втік з місця аварії 09:58 На Хмельниччині судитимуть чоловіка, який кривдив дружину в присутності дітей 09:11 Їхав п’яний і без номерних знаків: на проспекті Миру затримали водія
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up