Як утримують арештантів у хмельницькому СІЗО (ФОТО)

Як утримують арештантів у хмельницькому СІЗО (ФОТО)
Тут і далі — фото з сайту www.ombudsman.gov.ua
  • В ізоляторі на Кам'янецькій провели перевірку умов утримання ув'язнених.
  • Виявили численні порушення — переповнені камери, неякісну воду та грибок.

Хмельницький слідчий ізолятор, розташований у центрі міста, відвідали з перевіркою. Представники Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини дізналися, як там утримують арештованих. Побували у СІЗО вони разом з представниками громадськості. Під час перевірки виявили ряд порушень.

Так, усі камери під час візиту були переповнені. Більшість камер першого поверху вкриті пліснявою та грибком. Як повідомляє прес-служба Секретаріату Уповноваженого, причиною цього є зношення та руйнування каналізації. Адже будівля зведена понад 200 років тому та є однією з найстаріших у місті.

Згідно з повідомленням, арештантам доводиться пити водопровідну воду сумнівної якості, адже іншої тут просто немає. Деякі камери мають погане природне та штучне освітлення. Постільна білизна зношена та потребує заміни.

Відео дня

Законодавство України вимагає, аби засуджених за злочини вперше утримували окремо від усіх інших арештованих. Однак цього в хмельницькому СІЗО не дотримуються. Неподалік харчоблоку ізолятора розташоване приміщення, у якому утримують свиней та нутрій. А у самому харчоблоці немає туалету.

Також у СІЗО належним чином не ведуть облік рапортів та матеріалів про вчинені правопорушення. Згідно з повідомленням, це може призвести до приховування та інших зловживань. Спеціалісти виявили понад 25 незареєстрованих документів, які датуються ще 27 липня.

Під час перевірки також виявили, що арештантам також неналежним чином надають медичну допомогу. Ув’язнені також потребують консультацій юристів. За результатами візиту представники Секретаріату направлять свої рекомендації до Міністерства юстиції.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (47)
  • Kykylyk Mik

    Сізо з центру міста давно би пора забрати,чому не ставиться питання?
  • Ольга Древняк

    Нічого собі,50-70%не винних?ще скажіть щоб їх звільнили,це звідки така статистика з Хмельницького СІЗО?
  • Гость

    А чому не показали камери де плазмені телевізори, плейстейшен і те як піцу і суші їдять?
  • Inna Chernetska

    Ті стіни можна помити,провести дезінфекцію, побілити (самостійно).???якщо іх це так лякае
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:39 Лежав біля річки і кликав на допомогу. У Хмельницькому врятували 84-річного чоловіка play_circle_filled 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up