"Мамам у декреті бракує простого спілкування": про що говорили на фестивалі батьківства у Хмельницькому

"Мамам у декреті бракує простого спілкування": про що говорили на фестивалі батьківства у Хмельницькому
  • Щасливі мами та усміхнені діти. У Хмельницькому відбувся перший фестиваль батьківства.
  • Ярмарок, майстер-класи, тренінги та цікаві розваги для дітей та дорослих.
  • А наостанок - нагородження вагітної року.

Цікаві майстер-класи та міні-диско для дітей, безкоштовна фотосесія та макіяж для мам, насичена концертна програма та безпрограшна лотерея чекали сьогодні, 14 березня, хмельничан у міському будинку культури. Громадська організація «Світанок», яка виступила організаторами дійства, влаштувала свято для допомоги і підтримки майбутніх батьків.

Сюди прийшли як майбутні, так вже і досвідчені батьки із своїми нащадками. Кожен обрав захоплення до душі. Цікаве дозвілля об’єднало сьогодні кілька десятків учасників.  

Відео дня

В холі на присутніх чекала маса сюрпризів. Приватний освітній центр «Простір» організував майстер класи для діток різного віку. Найменші хмельничани, віком від 2 до 5 років, малювали, розфарбовували та ліпили фігурки тваринок.

G:\DCIM\109NIKON\DSCN7643.JPG

Трішки старші, від 5-6 років, навчалися граючи. Хлопчикам пропонували збудувати три варіанти будинків за схемою, і за допомогою програми Lego на планшеті дослідити, який будинок витримає землетрус. Таким чином вони самі мали зробити висновок, що хороший будинок – це, перш за все, міцний широкий фундамент. Дітки зацікавлено слухали викладача. Біля столику з конструкторами збиралися черги.

Не пройти було і біля диванчика з іграшками, малеча зацікавлено гралася, не звертаючи уваги на навколишню метушню. 

G:\DCIM\109NIKON\DSCN7715.JPGЦікаві до танців дітлахи, під запальну музику повторювали енергійні рухи хореографа. Мами в цей час могли приділити трішки часу собі. Відбою від охочих зробити макіяж не було і біля столику візажистів. Вагітні матусі обирали яскраві луки та залюбки позували на камеру.

G:\DCIM\109NIKON\DSCN7635.JPG

Мами в цей час могли приділити трішки часу собі. Відбою від охочих зробити макіяж не було і біля столику візажистів. Вагітні матусі обирали яскраві луки та залюбки позували на камеру.

Присутні купували солодощі, грали в безпрограшну лотерею, весело сміялися та відпочивали від буденної метушні.

Журналісти vsim.ua поспілкувалися з присутнім матусями та дізналися їхні враження від проекту:

"Прийшли за емоціями"

Мама Вікторія прийшла на свято зі своєю крихіткою Веронічкою. Говорить, що цей захід – чудовий привід поспілкуватися з цікавими людьми, змінити атмосферу.

G:\DCIM\109NIKON\DSCN7700.JPG

- Прийшли з донечкою за емоціями. Ми живемо там, де діток не багато, а Веронічка дуже любить спілкуватися з іншими малюками. Тут вона у своїй стихії, посміхається, щось агукає до таких же маленьких як і вона. Думаю вона у захваті. Я дуже рада, що у нас у місті є подібна організація, де завжди підтримають, до кого можна звернутися за допомогою, та й просто поспілкуватися. Мамам у декреті часто не вистачає звичайного спілкування,- говорить Вікторія.

"Чекаємо на поповнення"

Юлія – учасниця конкурсу «Вагітна року». Прийшла на захід з коханим чоловіком та маленьким синочком Данею.

G:\DCIM\109NIKON\DSCN7683.JPG

- Привела свою групу підтримки, - сміється жінка. - Синочку два роки і чотири місяці, а ми знов чекаємо на поповнення. Про організацію «Світанок» дізналася на сторінках у fecebook, долучилася, згодом запропонували фотосесію і участь у конкурсі. Очікую на результат. Такі проекти дуже важливі для сімей, майбутнім батькам допомагають підготуватися до відповідального моменту, готують морально, підтримують після народження малюка. Мій чоловік нещодавно повернувся із фронту, у «Світанку» вагомо підтримують сімʾї воїнів АТО.

"Коли маленька рухалася, рухався і малюнок на животику"

Людмила з маленькою Катрусею теж учасниці конкурсу. Жінка з хвилюванням згадує фотосесію, коли ще донечка лише мала зʾявитися на світ. Говорить, що отримала море емоцій від зйомок.

G:\DCIM\109NIKON\DSCN7735.JPG- Мені навіть малювали body art на животі, так кумедно, коли маленька рухалася, рухався і малюнок на животику. Мені дуже сподобалось, фотограф і вся команда намагалися зробити атмосферу невимушеною, було легко, відчувала себе комфортно і дуже природно, - пояснює жінка.

Урочиста програма була не менш цікавою. Для гостей виступали дитячі колективи та дефілювали маленькі модники. Переможницею конкурсу «Вагітна року» стала Альона Шибунько.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up