Як зареєструвати місце проживання дитини онлайн: покроково

Як зареєструвати місце проживання дитини онлайн: покроково
Фото - "Дія"
  • «Прописати» дитину можна не виходячи з дому.
  • Як це зробити за допомогою "Дії"?

З червня хмельничани і мешканці населених пунктів Хмельницької ТГ мають можливість зареєструвати місце проживання дитини віком до 14 років за адресою одного з батьків з одночасним зняттям з реєстрації з попереднього місця проживання онлайн. Зробити це можна на Єдиному порталі державних послуг «Дія» без зайвих довідок, документів, черг та відвідування кабінетів. Про це повідомляють у міській раді.

Як це зробити?

Потрібно зареєструватися чи авторизуватися (якщо вже зареєстровані) у кабінеті громадянина на сайті https://diia.gov.ua. Потім заповнити та подати заяву на отримання послуги онлайн на сайті: https://diia.gov.ua/services/reyestraciya-miscya-prozhivannya-ditini.

Відео дня

Аби подати заяву про реєстрацію онлайн, потрібно вказати такі пункти:

  •  відомості про заявника (один з батьків, хто подає заяву).
  • відомості про матір дитини.
  • відомості про батька дитини.
  • відомості про дитину.
  • місце проживання дитини.
  • нове місце проживання дитини.

Далі потрібно обрати спосіб оплати за реєстрацію місця проживання дитини (банківською карткою чи списати з мобільного). 

Після цього - електронний підпис і подати готову заяву. Якщо підпису немає, можна звернутись до  будь-якого акредитованого центру сертифікації ключів, надавши заповнену реєстраційну форму, паспортні дані та номер платника податків. Вартість послуги - близько 200 гривень, але може відрізнятися в різних центрах сертифікації ключів. Електронний підпис можна також отримати в особистому кабінеті «Приват24». 

Якщо батьки зареєстровані за різними адресами:

У заяві потрібно також вказати інформацію про другого з батьків та адресу електронної пошти. Після формування заяви на вказані адреси електронної пошти будуть відправлені повідомлення з посиланням на вашу заяву. Інший з батьків зможе перейти за цим посиланням та надати згоду шляхом накладання кваліфікованого електронного підпису на заяву на порталі Дія.  Згода іншого з батьків не потрібна, коли адреси реєстрації батьків збігаються або коли в дитини є тільки один з батьків. 

Після формування заяви та одержання згоди іншого з батьків (за потреби) її передадуть в обробку працівнику органу місцевого самоврядування. Реєстрація, зняття з реєстрації місця проживання дитини віком до 14 років здійснюється у день надходження заяви до органу реєстрації або на наступний день, якщо заява надійшла після завершення робочого дня. Про результат послуги заявнику прийде  сповіщення на електронну пошту.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Sergiy Bereckiy

    Нервова процедура😬

keyboard_arrow_up