Яка температура повітря у громадському транспорті Хмельницького. Журналісти «ВСІМ» перевірили

Яка температура повітря у громадському транспорті Хмельницького. Журналісти «ВСІМ» перевірили

Сьогодні журналісти «ВСІМ» взялись за градусник і поїхали перевірити, яка температура повітря у громадському транспорті. 

Обрали три види громадського транспорту. У розпал робочого дня проїхались у тролейбусі, маршрутці та автобусі.У годину пік у «рогатому» не проштовхнутись. Пройти у переповнений транспорт виявилось не так просто. Заходимо на зупинці «Філармонія» у тролейбус №11 А, який прямує від Озерної до Катіону. Вікна трохи замерзли, але холоду не відчувається. Зі стелі біля задніх дверей іноді посипає сніжок. Сувора кондукторка одягнена у теплому светрі, хутряній жилетці і рукавицях «без пальців». В дорозі - 15 хвилин. На кінцевій дивимось, яка ж температура у салоні тролейбуса. Градусник зупинився на позначці 11°. 
У тролейбусі - чи не найхолоднішеПоки йдемо до наступної зупинки, що на Львівському шосе, показує вже 0. 
Перевіряємо малогабаритний транспорт. За десять хвилин під’їжджає маршрутка №54, яка їде до автовокзалу №1. За цей час встигли вже добряче змерзнути в руки і ноги. У вікна салону заглядає сонце. За 20 хвилин маршрутка доїжджає до «Темпу», дивимось на градусник. Прилад показує, в салоні +15. Встигаємо навіть трохи відігрітись. 
За 15-20 хвилин градусник в салоні маршрутки нагрівся до 15-16 градусівЗалишився автобус. Чекаємо хвилин десять, аби від проспекту дістатись до «Філармонії». Заходимо в автобус №21, який їде від автостанції №1. В салоні людно. Кондуктор без верхнього одягу, в одному лише светрі. За п’ять хвилин відігріваємо замерзлі пальці. Градусник показує в салоні 13 градусів. 

Як виявилось, визначених температурних норм для громадського транспорту  у Хмельницькому немає. Принаймні, так запевнили в управлінні транспорту і зв’язку. Кажуть, користуються мікрокліматичними нормами, які визначені для приміщень. За ними, температура в громадському транспорті, зокрема, в маршрутному таксі, має становити в середньому 18 градусів. Окрім цього, свої норми може встановлювати і завод-виробник. 

Як зігрітись у холод?
Як прийшли з вулиці додому – одразу за теплий, не гарячий чай з лимоном. Це найшвидший і банальний спосіб. Найкраще підійде чай з імбиром. Прийміть ванну для ніг. Дуже виручить у морозні дні термос. Лікарі радять приділити особливу увагу раціону. Харчуйтесь правильно. Потрібно додати у свій раціон якнайбільше моркви, часнику, буряку, гірчиці, свинини, курятини, горіхів, меду, шоколаду.
Окрім цього, не радять зігріватись алкоголем. 

Читайте також: Нові тролейбусні та автобусні маршрути: що пропонують хмельничанам
 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ірина Волошина

    Як то немає норм? А на що ж вони орієнтуються? Кожна машина обладнана пічкою. Якщо на вулиці буде -25, то скільки ж має бути в транспорті? Більшість ним їде взимку і для того, щоб не змерзнути

    Мирослава reply Ірина Волошина

    в старому тролі бачила обігрівач, але толку від нього...
  • Мирослав Іванченко

    Не дивно, що немає ніяких норм. Зимою вікна приверзають і пар з рота йде. А літом свідомість втратити від тої спеки можна. Пора  щось робити з громадським транспортом
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up