Які будинки найбільше заборгували Хмельницькводоканалу в листопаді (СПИСОК)

Які будинки найбільше заборгували Хмельницькводоканалу в листопаді (СПИСОК)
  • На підприємстві щомісяця оновлюють рейтинг тих, хто винен за водопостачання найбільшу суму коштів.

  • У списку є адреси з Дубового, Центру, Виставки та Гречан. 

  • Дізнавайтесь, хто потрапив до "рейтингу боржників" цього місяця. 

Більше року у Хмельницькводоканалі почали публікувати списки боржників, які затримують оплату за послуги водопостачання. У переліку зазвичай 10 адрес. Змінюється сума чи кількість квартир, та досить часто можна зустріти одні і ті ж будинки. 

— Ми звичайні працівники комунальної сфери, яким необхідно підтримувати водопровідне та каналізаційне господарство міста у робочому стані і цілодобово надавати послуги з централізованого водопостачання і водовідведення. Однак цьому заважають борги, які накопичило населення, — пишуть на сайті Хмельницькводоканалу

Саме через борги хмельничан з кожним днем підприємству стає щораз важче працювати. Адже єдиним джерелом фінансування діяльності водоканалу є платежі від населення та бізнесу. На підприємстві вже навіть почали складати меми про боржників.

Відео дня

Хто потрапив у “десятку” у листопаді

Цього місяця у список потрапили адреси з різних мікрорайонів міста. Загальний борг лише з 10 цих будинків становить понад 3 мільйони 539 тисяч гривень.

Вже рік лідирує багатоповерхівка на Львівському шосе. Мешканці 62 квартир цього будинку винні за воду майже 559 тисяч гривень. 

Замикає список цього разу багатоквартирний будинок на проспекті Миру. Жителі 41 квартири з будинку заборгували більше 267 тисяч гривень. 

Всього у списку 1130 квартир з боргом. А середній відсоток боржників у всіх цих будинках дещо зменшився і становить 64%. Нагадаємо, минулого разу він був 50%. 

Повний список рейтингу боржників станом на 20 листопада виглядає так:

Скрін з сайту Хмельницькводоканалу

У Хмельницькводоканалі стверджують, з неплатниками комуналки вдіяти нічого не можуть. Наразі мають право лише проводити роз’яснювальну роботу. Відключати від водопостачання під час воєнного стану заборонено. Але й оплату комунальних ніхто не відміняв. 

Найбільше, кажуть у прес-службі, дістається мешканцям, які не мають індивідуального лічильника на воду, але в домі є загальнобудинковий. В такому випадку, якщо будинок по лічильнику використав якусь кількість кубів, а загальнобудинковий показує іншу, то всю різницю повинен заплатити той, в кого лічильника немає. 

Є й випадки коли містяни не подають показників, але мають лічильник. Тоді програма автоматично нараховує їм щомісячну оплату по нормі. Але запевняють, щойно людина подає реальні показники — попередні, нараховані системою, анульовуються. 

А ви заплатили цього місяця комуналку?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • ЧитачЧитачів

keyboard_arrow_up