У Держпродспоживслужбі назвали ТОП продуктів, які найчастіше підробляють. На першому місці підробок, уже традиційно, молочка.
Лідерами серед харчових продуктів, які найчастіше фальсифікують в Україні, є молочні продукти, особливо, вершкове масло. Про це повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби.
"Наявність жирів немолочного походження – найпоширеніше порушення при виробництві вершкового масла. На другому місці за типом порушень – невідповідність маркування. Такі дані стали відомі за підсумками роботи Держпродспоживслужби щодо протидії фальсифікації харчових продуктів у І кварталі 2021 року", - йдеться у повідомленні.
З початку 2021 року фахівці Держпродспоживслужби провели 85 планових та 2 908 позапланових перевірок та вилучили з обігу понад 31 тонни продуктів. Найбільше вилучали:
молоко та молочні продукти (понад 6 тонн);
риба (4,7 тонн);
м’ясо птиці (3,3 тонни);
м’ясо та м’ясопродукти (більше 2 тонн).
Як зазначили у службі, було прийнято 49 рішень про призупинення обігу харчових продуктів. До правоохоронних органів передано 11 справ. Виписано штрафів на суму більше 1,6 мільйона гривень.