Яким хочуть бачити хмельничани майдан Незалежності після реконструкції

Яким хочуть бачити хмельничани майдан Незалежності після реконструкції
  • В міській раді запланували реконструкцію головної площі Хмельницького.
  • З бюджету виділили 100 тисяч гривень за робробку проектно-кошторисної документації. 
  • Для того, щоб визначитись, як має виглядати майдан Незалежності, зібрали громадські обговорення. 

Майдан Незалежності потребує реконструкції. З такою думкою визначились у міській раді. З бюджету вже дали 100 тисяч гривень на розробку проекту .Кажуть, з 1 серпня оголосять всеукраїнський архітектурний конкурс на визначення зовнішнього вигляду площі. Він триватиме 3 місяці. В результаті хочуть отримати роботу і втілювати поступово в життя. 

- Ми не впевнені в тому, що майдан Незалежності у Хмельницькому відповідає сучасним європейським тенденціям. Тому ми подумали, що вкладати кошти у фонтани, які знаходяться у цьому місці, буде недоцільно. Тому ми виступили з ідеєю провести всеукраїнський архітектурний конкурс на визначення зовнішнього вигляду майдану Незалежності. Почнемо наступного року з фонтанів, - розповідає начальник управління ЖКГ Хмельницької міської ради Василь Новачок. 

Відео дня

Для того, аби почути думку хмельничан, скликали громадські обговорення на площі. Щоправда, прийшло туди лише близько 20 людей. Журналісти vsim.ua зібрали головні пропозиції, які висували мешканці. 

  • реконструкція старих або будівництво нових фонтанів

Присутні зійшлись на думці, що фонтани на майдані Незалежності мають бути. Однак їх варто зробити більш доступними та інтерактивними. Йшлося і про так званий пішохідний фонтан. 

  • монумент "Віра. Надія. Любов"

Активіст Олексій Голеншин заявив, що пам'ятник знаходиться у жахливому стані, він брудний і іржавий. Запропонував його зняти. Були й думки про те, що він вписується в архітектуру і нікому не заважає. Що з ним робити, не вирішили. 

  • оновлення зелених насаджень

Хмельничани з радістю фотографуються на площі, коли цвіте сакура. Відтепер їх приваблюють і туї у вигляді "слонів". Тому мова велася про те, щоб збільшити кількість зелених насаджень. 

  • багаторівневий майдан Незалежності

Хмельничани запропонували розділити майдан на декілька рівнів. Це дозволить краще поділити його на ріноманітні зони. Звучали думки про те, щоб організувати на площі каток, місце для скейтбордингу та велосипедистів. 

  • питання паркінгу

Одні казали, що паркомісць замало, тому водії часто зупиняються у невстановлених місцях і порушують ПДР. Інші - проти нагромадження автотранспорту біля площі. Мовляв, це пішохідна зона. А транспорт - зайвий. 

  • нове покриття

Скейтбордисти скаржились, що на асфальті "збивають" колеса скейтів. Та у спеку асфальт сильно прогрівається і нема де сховатись. Тому була думка про те, щоб замінити його на бруківку. 

  • встановлення інсталяцій

Хмельничани висловлювали думку про те, що майдану бракує "цікавинок". Через це пропонували придумати більше цікавих атр-об'єктів та інсталяцій. Проте наголошували, що варто категорично відмовитись відб будь-яких пам'ятників та монументів. 

Друзі, а що би ви хотіли бачити на майдані Незалежності? Діліться думками у коментарях. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Мастер Автополив

    И поставить громкоговорители, которые тихим, вкрадчивым голосом Його Высокоповажнисти давали в эфир его реплики. Их много, хватит крутить круглосуточно.
  • Мастер Автополив

    Было бы здорово выложить всю площадь плиткой в виде вышиванки и покрасить все вертикальные поверхности в цвет флага.
  • Носирова Элька

    Інша його назва "Українська пісня". Чи багато існує схожих на нього за цікавістю і красою? Активісту Олексію Голеншину раджу добре подумати, щоб життя не виявилось занадто коротким.
  • Носирова Элька

    "Активіст Олексій Голеншин заявив, що пам'ятник знаходиться у жахливому стані, він брудний і іржавий. Запропонував його зняти."

    Цей пам'ятник є окрасою міста і його візитівкою!

    Олександр reply Носирова Элька

    Це не пам'ятник - це скульптура!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up