Їстівні та отруйні. Довідник грибника у картинках

Їстівні та отруйні. Довідник грибника у картинках

З початком грибного сезону, коли багато користувачів соцмереж діляться фотографіями знайдених грибів, а ще більше людей їм заздрять, vsim.ua пропонує ознайомитися з важливими правилами.

Початківці й досвідчені грибники з відрами та рюкзаками активно з'їжджаються в ліси, щоб відхопити трохи цих малюків у капелюшках. Однак, серед них часто трапляються й неїстівні, або ж отруйні, яким точно не місце на вашій кухні.

Так, в червні у Віньковецькому районі четверо людей потрапило до лікарні з діагнозом отруєння грибами. За словами лікаря, люди їли гриби, які назбирали на полі та в лісі.  
Про це повідомляє прес-служба Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства.

Всі, хто виходить на «тихе полювання», мають знати, що існують міфи і реальність, про які не можна забувати:

Відео дня
  • Міф 1. Чим більший гриб, тим він кращий. Реально: великі гриби, швидше за все, перестигли, отож накопичили в собі продукти розпаду білків. Це здатне викликати розлади травлення та нервової системи.
  • Міф 2. Всі їстівні гриби мають приємний смак, а поганки – неприємний. Реально: бліда поганка теж може бути ніжною на смак і зовсім не гіркою. Те саме можна сказати і про інші отруйні гриби
  • Міф 3. Отруйні гриби смердять. Реально: можливо, деякі з них і смердять, але той же червоний мухомор по запаху нічим не відрізняється від звичайного шампіньона.
  • Міф 4. Черв’яки не їдять отруйних грибів. Реально: ще й як їдять. Особливо деякі види.
  • Міф 5. Перевіряючи, чи не має отруйних грибів серед тих, що варяться в каструлі, треба кинути туди цибулину і прослідкувати, чи не змінила вона колір. Реально: цибулина може змінити колір під дією ферменту, який міститься як в отруйних, так і в їстівних грибах.
  • Міф 6. Отруйні гриби можна знешкодити, проваривши їх у солоній воді з оцтом. Реально: знешкодити грибну отруту практично неможливо.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Алла Лешкевич

    Мало користі від такого довіжникс
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up