Юшка з червоної риби та бутерброди з салом: у Хмельницькому героїв Крут вшанували по-новому

Юшка з червоної риби та бутерброди з салом: у Хмельницькому героїв Крут вшанували по-новому
  • 50 хмельницьких команд зійшлися у змаганні на витривалість та мужність. 
  • Стріляли, розбирали зброю та смакували польову кухню.
  • Ймовірно, сьогодні, у Хмельницькому започаткували ще одну щорічну традицію.

Замість довгих промов та повчань - квести, змагання, частування. В Молодіжному центрі Хмельницького вирішали вшанувати 102 річницю бою під Крутами по-новому. За два тижні до пам’ятної дати організатори запустили онлайн-реєстрацію учасників. Школярам та студентам пропонували взяти участь у командних змаганнях. Провели їх сьогодні у парку Чекмана. Зібрати вкупі вдалося 50 команд. Їх поділили на групи та відправили по локаціях. Одні розбирали та збирали автомати Калашникова на швидкість, інші стріляли по нерухомих мішенях. Останні - взяли участь у змаганні з орієнтування по місцевості. 

  • Відео дня
    /li>

Учасникам змагань продемонстрували кілька показових виступів курсанти прикордонної академії. Вони жонглювали зброєю та створювали фігури у формі державної символіки. Після виступу молодь поринула в атмосферу патріотизму та із захватом виконувала всі завдання. 

На додачу учасників частували кулішем, юшкою з червоної риби, бутербродами з салом та поїли гарячим чаєм. На території парку, неподалік сцени, розгорнули польову кухню. Для молоді приготували 200 порцій юшки та 150 порцій кулішу. Куховарив для юнаків справжній генерал-осавул. 

Після квесту школярі поділилися враженнями із журналістами vsim.ua.

Для переможців організатори підготували дипломи та медалі. Також вони зазначили, що надалі проводитимуть подібні заходи для школярів та студентів. За словами Владислава Гребенюка, сьогодні було видно, наскільки молодь зацікавлена в подібних дійствах. Тому, ймовірно, сьогодні у парку Чекмана започаткували ще одну що річну традицію. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Голос

    Ваше змi уже не раз звинувачували у   цензурi. Продолжайте? Судити таких надо
  • Анонім

    Так як і сто років назад, 300 воюють і міліонам пофігу. Вони їдять сало і готові здатися хоть чорту. Надіючись, щоб він їх прапорщиком  у пеклі призначить.
  • Любов Сердунич

    2011 р. я відвідала це місце героїчного бою крутянців. Тоді ж народився вірш…
    КРУ́ТИ
    Вас не забути, не забути!
    Безвусі, та – захисники!
    Крутí у долі нашій Крýти –
    Як символ чести на віки.

        В рік вісімнадцятий під Крути
        Йшла з півночі орда катів.
        Тут завше січень – віщо-лютий,
        А того року – й поготів!

    Завжди безчесні Муравйові
    Топтали гідність нашу й честь.
    Та не здаються їм герої:
    «Як’ не свобода, краще – смерть!».

        Й поклали голови русяві
        За волю рідної землі.
        Три сотні витязів у славі
        За Україну полягли.

    Та кожен з них ряди потроїть.
    Нова звитяга світ пройме.
    На тих смертях нові герої
    Клянуться: «Як’ не воля – смерть!».

        Хотіли зайди стерти й пам’ять,
        А ми – живі, хоч як крути!
        На кожну свору окупантів
        Ставали вої золоті.

    Тому й були у долі Крути,
    Тому й живемо, що – були!
    Немов серця, червона рута
    Навічно в пам’яті горить.
    (© Любов СЕРДУНИЧ)
  • Любов Сердунич

    Військові вправляння - це добре, але й не завадить і хоча б коротке нагадування про цей день в історії України.  Це прекрасна нагода поговорити про уроки історичного досвіду, сприйняття їх та вдале застосування цього досвіду у сьогоденні.
    Вшануймо героїв Крут, які затримали червону орду!  
    Крути – це наша пам'ять, яка нагадує, що мусимо бути пильними повсякчас, особливо з такими сусідами, як дика московинська орда!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up