З м’ятою, картоплею і сиром. Чим ще вгощали хмельничан на фестивалі вареників

З м’ятою, картоплею і сиром. Чим ще вгощали хмельничан на фестивалі вареників
  • У центрі Хмельницького влаштували “Вареник-фест”.
  • Національну українську страву готували просто неба. А скуштувати її міг кожен охочий. 
  • Переглядайте фоторепортаж із фестивалю. 

Сьогодні, 15 вересня, на майданчику біля кінотеатру Шевченка людно. В повітрі - аромат улюбленої багатьма національної страви. Сюди сходяться хмельничани. А біля столиків у фартухах і білих ковпаках метушаться кухарі. Нині в центрі Хмельницького вирує “Вареник-фест”.

Господині з Маріуполя, Херсона, хмельничанки і хмельничани вправляються у своїй майстерності. Просто неба готують вареники - із різними видами начинок і різноманітною технікою ліпки. 

Відео дня

- Дивіться, тут в нас є вареники з картоплею, сиром, із чорнилом каракатиці і м’ятою, - розповідає учасниця заходу. 

Тісто готують, розкачують на очах у перехожих. А тоді кладуть різну начинку. Потім готову страву викладають на охайно сервіровані столи. Картина нагадує ледь не витвір мистецтва. 

Як каже регіональний координатор благодійного фонду “Рокада” у Хмельницькій області Тетяна Сич, це інтеграційний захід, який має на меті об’єднати українців. 

- Ми сьогодні кошуємо різні смаки вареників з різними формами ліпки. Також своїми секретами поділяться господині Поділля. Минулого тижня ми провели подібний захід з громадою Теофіполя. І в майбутньому плануємо організовувати такі заходи, де будуть і борщ і вареники. Благодійність цього заходу в тому, щоб об’єднати людей. Ми хочемо також підтримати родини вимушених переселенців, які проживають тут в області, - каже Тетяна Сич. 

Загалом свої страви сьогодні готували представники старостату, навчальних закладів Хмельницького і вимушені переселенці. До слова, своєю стравою вгощали хмельничан і маріупольці. Це чебуреки, за якими навіть вишикувалась черга. 

Загалом на фестивалі виготовили більше 600 вареників із різними начинками. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Людмила Бабич

    Авторе, виправте помилку у назві статті - не "вгощали" а "пригощали".... Якщо вже пишете українською, то пишіть правильно!
  • Светлана Березовская

    Як же я пропустила.......?
  • Олексій Фоменко

    Люблю вареники з солоним сиром і шкварками .Сьогодні і купив )))

    Олексій Фоменко reply Олексій Фоменко

    Діма Кучка  сто з чимось .В галі балуваній купляв .На ярмарку не був

    Дима Кучка reply Олексій Фоменко

    Олексій Фоменко по чому

keyboard_arrow_up