З підсобки у центральній бібліотеці Хмельницького зробили сучасний БібліоХаб

З підсобки у центральній бібліотеці Хмельницького зробили сучасний БібліоХаб
  • Громадська ініціатива в дії. Минулого року адміністрація бібліотеки виграла кошти з міського бюджету в рамках "Бюджету участі". 
  • Гроші витратили на облаштування простору для проведення тренінгів, зустрічей та майстер-класів. 
  • Як підсобку перетворили у БібліоХаб, бачили журналісти vsim.ua. 

Хмельницька міська централізована бібліотека, що на Подільській, 78 відтепер має власний простір для активної молоді. Книгозбірня вже не лише місце, де можна взяти почитати книжку. Зараз це вже своєрідна альтернатива платним коворкінговим центрам, де можна скористатися комп'ютером, посидіти в інтернеті, влаштувати тематичну зустріч або провести тренінг чи майстер-клас. 

Сьогодні, 29 вересня, у центральній бібліотеці відкрили перший в місті БібліоХаб. Цей проект виграв фінансування з міського бюджету в рамках "Бюджету участі". На нього виділили 99,2 тисячі гривень. 

Відео дня

- Тут було підсобне приміщення, починаючи з коридора. Сюди було страшно зайти. Там, де читачі, робилися ремонти, а на підсобку кошти не витрачалися. Коли з'явилася можливість, ми нею скористувалися. БібліоХабом можуть скористуватись всі читачі бібліотеки, - розповідає директор Хмельницької міської центральної бібліотеки Тамара Козицька. 

Ось так виглядає приміщення, де розсмістили БібліоХаб

Облаштували місце для активної молоді на першому поверсі бібліотеки. Раніше у кімнаті площею в 22 квадратні метри знаходилась підсобка. Стіни були у тріщинах, а шафа та стіл - давно припали пилом. Будівельники поштукатурили стіни і пофарбували їх у теракотовий колір, поміняли вікно та двері. В кімнату купили м'який диван, стіл та десяток різнокольорових стільчиків. Нішу у стіні заповнили книгами, а на підвіконня поставили вазони з квітами. 

Нішу у стіні заповнили новенькими книжками
Навіть чашки зробили з підписом "БібліоХаб"
Біля стін поставили м'який диван
На вікні красуються кольорові горщики з квітами
На стінах розвісили картини
"Котячий" годинник тепер прикрашає БібліоХаб
Незвичні світильники розмістили зверху над столом
Сині, червоні, зелені і жовті стільчики підібрали для молодіжного простору

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анна Островська

    класно зробили
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up