З Проскурівської заберуть “спотикачі” і білборди

З Проскурівської заберуть “спотикачі” і білборди
  • Центральну вулицю міста хочуть почистити від кричущих рекламних щитів на фасадах і штендерів.
  • Але повністю реклама на Проскурівській не зникне. Залишать сітілайти та невеличкі рекламні конструкції.
  • В управлінні архітектури розповіли, що зміниться в правилах розміщення зовнішньої реклами.

Слідом за новими правилами розміщення вивісок, у міській раді взялись за зовнішню рекламу. В першу чергу, від неї хочуть звільнити центральну частину міста. Повністю планують розчистити Проскурівську.

- Ми прагнемо до того, щоб реклама місто прикрашала. Правила розміщення ми затверджували у 2004 році, потім у 2010 доповнювали, тепер потреба виникла знову. Реклами у місті багато і є багато нарікань. Найбільше - на виносну рекламу, тому акцент у змінах робили саме на ній. Місто завантажене білбордами, а також рекламою на будівлях, - розповідає головний спеціаліст з питань реклами відділу цивільної та промислової забудови управління архітектури та містобудування Валентина Кравченко.

Відео дня

Центр міста обіцяють звільнити від нав’язливої реклами за рік. Саме стільки часу знадобиться, аби впровадити нові правила та позбутись від рекламних щитів. Пізніше візьмуться за решту Хмельницького.

Що змінять нові правила

Попередні правила розміщення зовнішньої реклами скасують і приймуть новий документ. В нього увійдуть попередні положення і ряд нових правил. Розмір плати за оренду місця під рекламну конструкцію визначатиметься по економічній оцінці території. Раніше вона ділилась на три зони. Зараз же буде чотири зони. Дозволи на розміщення реклами будуть продовжуватись на термін до одного року.

Виносні рекламні конструкції не можна буде встановлювати по Проскурівській на проміжку від Соборної до Володимирської та на зупинках. Крім того, штендери заборонять кріпити до дерев чи інших об’єктів благоустрою та ставити на газонах.

В центральній частині міста також не можна буде розміщати білборди і рекламу на фасадах. В управлінні архітектури кажуть, що таких є 26. Їх мають демонтувати, як тільки закінчиться термін дії договору.

Рекламу не дозволять розміщувати у таких місцях:

  • на пішохідних доріжках та алеях, якщо це перешкоджає вільному руху пішоходів;
  • на висоті менш як 5 метрів від поверхні дорожнього покриття, якщо їх рекламна поверхня виступає за межі краю проїжджої частини;
  • на конструкціях дорожніх знаків, світлофорів, деревах;
  • методом наклеювання на поверхнях елементів вуличного обладнання, будівель і споруд.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Николай Коваль

    Виставте свою голу попу .В місті не так багато педофілів.Будете мати більше прихильників.
  • Евгений Стойко

    То що з голими школярками від Ажура? Це сітілайти, залишаться?

    Мастер Автополив reply Евгений Стойко

    Голые школярки - этоторговая марка так что не трогайте! За это уплочено
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up