З ремонтом, але без засобів гігієни: чого бракує в туалетах хмельницьких поліклінік

З ремонтом, але без засобів гігієни: чого бракує в туалетах хмельницьких поліклінік
  • Журналісти vsim.ua перевірили вбиральні у хмельницьких поліклініках і лікарнях.
  • За деякими вбиральнями доглядають. Всі вони відкриті і їх легко знайти. 
  • Майже у всіх туалетах немає паперу, обідків для унітазу, а мило наче взагалі небувала розкіш. 

 

Це як театр починається з гардеробу, так і поліклініка неможлива без елементарного – вбиральні. Хмельничани нерідко скаржаться на туалети у медзакладах. То вода ледь тече, то дошкуляє сморід і неприбрана підлога.

- У ревматичному відділенні обласної лікарні жіночий туалет давно бажає кращого. Із двох кабінок торік працювала лише одна. Унітаз вкрився іржею, туалетний папір слід приносити з собою, як і мило. Вже й не кажу про рушник. А на умивальник часто санітарки ставили баночки з аналізами чи хімією, - розказує хмельничанка Олена. 

Перевірити туалети усіх відділень ми не можемо. Тому вирішили піти у вбиральні  медзакладів, де щодня обслуговують сотні хмельничан  -  поліклініки, міська та обласна лікарні. Помітили одне - сліди ремонту є, але бракує елементарного - туалетного паперу, мила, гачків для одягу. Про сушку для рук та рушники годі й говорити.

У четвертій економлять на папері
Вбиральню можна знайти на першому поверсі, навпроти рентген-кабінету. Невеличка кімната з єдиним підлоговим унітазом. Замок на дверях справний. На підлозі плитка, де-не-де затерта. В куточку незмінний атрибут чи не всіх вбиралень – швабра з намоченою тряпкою. Мінімалізм у всьому. Навіть в елементарних речах – немає туалетного паперу. З рукомийника слабеньким струменем тече холодна вода. Є розетка. 
На другому поверсі знайти туалет теж виявилось не проблемою. Розташований поруч з ліфтом. Кімнатка маленька, із звичайним унітазом і тією ж економією на папері.

 

Previous Next

 
Сушка і дозатор для мила
 - для краси 
Вбиральню можна знайти на кожному поверсі. Туалет універсальний, про що говорить табличка із значками «М»/«Ж». Унітаз чистий, щоправда, чомусь без кришки. Нова плитка нагадує про свіжий ремонт. Є туалетний папір, на котромусь з поверхів – рожевий. В одній з кімнат з вентиляційної решітки доноситься голос. Звукоізоляція погана. Рукомийник новий. Є навіть сушка, дозатор для мила. Певно, для краси. Бо за призначенням не працює ні те, ні інше. На дверях переконливе прохання вимикати світло.

Відео дня

Previous Next

 
“Леді-рум” у поліклініці №1 треба пошукати
Знайти дамську кімнату у поліклініці було непросто. На кількох поверхах вбиральня була лише з написом «Ч». Люб’язно запитуємо у працівниці в білому халаті. Та відповідає, що ним користуються всі. Випадково дізнаємось, що окремий жіночий туалет таки є на четвертому поверсі медзакладу. Тут якраз прибирають. У кімнатці дві закриті кабінки. Одна з яких не працює. Вбиральня виглядає чисто і наче після нещодавнього ремонту. Всередині кабінки ситуація гірша. Унітаз підлоговий, або як кажуть ще в народі «турецький». Ні паперу, ні урни для сміття немає. Бракує і гачка для речей.

Previous Next

У туалеті міської миють не тільки руки 
Клозет у міській лікарні можна знайти у приймальному відділенні. На першому поверсі він знаходиться неподалік входу. Кімната обкладена плиткою, простора. Найперше, в очі кидається завалена сміттям урна попереду. Ліворуч – стільчик із скляними ємкостями від різних розчинів. Підлога помита погано. Унітаз один, без кришки та із зламаним зливним бачком. Замість кнопки стирчить дріт, за який треба потягнути, щоб полилась вода. На рукомийнику теж брудно, плюс хтось залишив недомиті баночки. Над раковиною висить зламана ємкість для мила. Змішувач заіржавів.

Previous Next

 
Залишки ремонту у поліклініці №3

Знайти туалет не виявилось проблемою. Розташований він на кожному поверсі, спочатку коридору. Світло треба вимикати в коридорі. Зустрічає відвідувачів сіра кушетка. Вочевидь, для речей. Ліворуч – рукомийник і дзеркало. Вода тече слабеньким струменем. Кран в одному з туалетів заржавів від часу і трохи розхитаний. Сама вбиральня зі звичайним унітазом і давнім ремонтом. Плитка ціла, а от труба до стелі вже потріскалась. Знову ж таки, рулону туалетного паперу не передбачили.

 

Previous Next

 
З гарячою водою в обласній

Журналісти vsim.ua вирішили перевірити і вбиральню в перинатальному центрі, що на території обласної лікарні. Вхід туди вільний для всіх. Розташована вона на першому поверсі. У самій кабінці чисто. Унітаз один. Тримач для паперу порожній. Рукомийники одразу два. Той, що праворуч – не працював. В іншому є вода, навіть гаряча. Дозатори для мила порожні. Тримач для серветок також.

Previous Next

 
Гроші не передбачили
Цьогоріч на ремонт міських поліклінік, зокрема й санітарних вузлів, коштів не передбачили. Не на часі. Обіцяють  лише взятись за дитячу, а в майбутньому – і за міську лікарню. Принаймні, так кажуть в управлінні охорони здоров’я.

- Кошти мають передбачити поки на ремонт водопостачання і водовідведення саме в дитячій поліклініці. Під це можливо зробимо ремонт в туалетах. Окрім того, передбачається і ремонт в туалетах міської лікарні. Решта поки в міру поступлення коштів, - каже начальник управління Борис Ткач. - Не все впирається в гроші, може бути справа в банальному прибиранні і догляді. Якщо десь затоплює, то без грошей не обійдеться. Якщо ж йде мова про прибирання, то можна впоратись і без фінансових затрат. Проконтролюємо це питання. 

Якими мають бути туалети?
Існують норми, за якими мають бути облаштовані туалети у медичних закладах. Зазначені вони у санітарних правилах устрою, обладнання та експлуатації лікарень, пологових будинків та інших лікувальних стаціонарів. Документ був складений 1990 року, але багато разів вносились правки. 
У санітарному вузлі за правилами має бути:

  • умивальня
  • ванна
  • вбиральня
  • допоміжне приміщення
  • витяжна вентиляція
  • повинне бути природне освітлення
  • підлога викладені плиткою.

За нормами має бути три вбиральні: чоловічий з пісуаром, жіночий з висхідним душем.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство власного чоловіка жителька Хмельниччини отримала вирок 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up