За компанію “B2B Jewelry” взялася СБУ: що буде з хмельницьким філіалом

За компанію “B2B Jewelry” взялася СБУ: що буде з хмельницьким філіалом
  • Більше 600 тисяч українців вклали гроші в “B2B Jewelry”.
  • Організатори компанії привласнили понад 250 мільйонів доларів.
  • За блокування “B2B Jewelry” взялася Служба безпеки України.
  • Що буде з хмельницьким відділенням, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Компанія “B2B Jewelry” має мережу ювелірних магазинів по всій Україні. Один із них функціонує і в Хмельницькому. Зареєстрованим учасникам, які купують ювелірні вироби, компанія пропонує кешбек від 104% вартості покупки. Сума покупки має становити не менше тисячі гривень, а гроші повертають протягом року щотижня рівними частинами.

Філіал у Хмельницькому знаходиться на вулиці Подільській. Він починає роботу о 10 годині. Під приміщенням із яскраво-червоною вивіскою сьогодні, 28 серпня, за кілька хвилин до відкриття зібралися хмельничани. Серед них люди різного віку: як молоді, так і пенсіонери. Дехто з них був схвильований. Адже вчора мережею “розповзлася” новина про блокування роботи компанії. Тож містяни з самого ранку прийшли перевірити: чи працює магазин, що “постачає” їх грошима. 

Чи працює магазин у Хмельницькому

Зокрема, хмельничанин Борис розповідає, що став учасником компанії більше року тому. Тоді придбав сертифікат на певну суму. З тих пір щотижня отримував кошти. Тож на функціонування “B2B Jewelry” скарг немає. Про блокування роботи компанії почув від товариша. Саме тому прийшов до магазину, аби з’ясувати, чи він продовжує роботу. 

Відео дня

Журналісти vsim.ua продовжували стовбичити під магазином разом із людьми, що є учасниками компанії. Рівно о 10 годині двері відчинив працівник на ім’я Сергій. Всередину дозволив зайти лише кільком особам. Мовляв, такі правила під час карантину. Кілька жінок зайшли до магазину й ринули до вітрин із “ювеліркою”. Там стали вести розмову із працівниками, які весь час мило посміхалися. Тим часом, із одним з них поспілкувалися і ми. 

Працівник компанії Сергій розповів, що про закриття магазину нічого не чув. За його словами, йому відомо лише про перевірки, що проводили правоохоронці в філіалах “B2B Jewelry” в інших областях. Чоловік каже, що магазин у Хмельницькому це оминуло. “Ми працюємо, як працювали”, - розповідає Сергій. 

Тим часом, помічниця начальника СБУ у Хмельницькій області Людмила Рибчук повідомила, що даною справою вони не займаються. Інформацією на рахунок “B2B Jewelry” володіє лише центральне управління СБУ. Тож допоки тривають слідчі дії - магазин у Хмельницькому продовжить свою роботу. 

Організатори “B2B Jewelry” привласнили понад 250 мільйонів доларів

За даними Служби безпеки України, встановили, що вкладниками компанії стали понад 600 тисяч громадян. Орієнтовний обсяг привласнених коштів організаторів “піраміди” становить більше ніж 250 мільйонів доларів. Працівники СБУ встановили, що до мережі магазинів причетні понад 20 осіб, задіяно більше ста підконтрольних юридичних осіб

Крім того, суд наклав арешт на майнові активи зловмисників. Зокрема, на банківські рахунки й рухоме і нерухоме майно.

За результатами слідчих дій організаторам “піраміди” можуть повідомити про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за трьома статтями: частиною 3 статті 28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), частиною 2 статті 222 ( Шахрайство з фінансовими ресурсами), частиною 3 статті 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Що відомо про  «B2B Jewelry»

Як ми зазначали вище, учасникам компанії пропонують придбати ювелірні вироби. Натомість покупцям пропонують кешбек від 104% вартості покупки. При цьому сума має становити не менше тисячі гривень, а гроші повертають протягом року щотижня рівними частинами. Придбати товари можна й онлайн, при цьому переглянути їх можна лише після реєстрації. 

На одному із сайтів, присвяченому проєкту, є пояснення, як у фірми з’являється можливість повертати гроші. Йдеться про те, що у вартість товару закладена значна націнка, за рахунок якої згодом і повертають гроші. Крім того, клієнтам пропонують також придбати сертифікати, дохідність нібито сягає до 720% на рік за умови виплати один раз на рік. 

У статті пояснюється, що зароблені від продажу товарів гроші йдуть на виробництво нових виробів. Коштовності продають, а отриманий прибуток витрачають на виплати учасникам. При цьому на сайті прямо пишуть, що основною задачею компанії є зростання збуту, а для цього розширюється міжнародна мережа магазинів. І поки зростає мережа, можна очікувати високих відсотків на виплати за сертифікатом. А з наближенням компанії до завершення побудови мережі будуть пропонувати менше бонусів для нових клієнтів. 

До слова, магазини, що працюють під брендом «B2B Jewelry», належать ювелірному заводу «Шарм». Він розташований у місті Ладижин під Вінницею. Свої магазини «B2B Jewelry» має також в інших країнах. І тамтешні правоохоронці також мають до них претензії. 

Підсумовуючи написане, можна спрощено пояснити схему роботи фінансової піраміди. Компанія залучає інвесторів, яким обіцяє надприбутки. Їм виплачують гроші за рахунок грошей нових клієнтів. Зрештою потік нових інвесторів та грошей від них зменшується, і платити компанія більше не може. Тому частина вкладників залишається без відсотків та внесених грошей.


 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (30)
  • Leo Ostapovych

    Фільм Револьвер 2005 всім рекомендую
  • Marina Medvedeva

    Ау! "Акціонери" щось від вас щодного коменту не має,всім "нігерійскій принц"допоміг озолотитися?
  • Валерий Пастух

    Когда открылся первый магазин, СБУ ни сном ни духом не ведала что это "развод для приезжих". И вот оно, "озарение", набралась круглая сумма, есть что конфисковать. Иногда правда тонко завуалирована, иногда люди стараются "не замечать" очевидное. Например многие до сих пор не знают, что если не переключить клавиатуру и в строке адреса набрать VSIM то получится МЫШЬ )))
  • Angry Commentator

    Мене дивувало слідуюче: коли мої, доволі не бідні і тим паче не дурні знайомі, запитували що я про цю контору думаю. Я чесно не знаю як пояснити цю людську фатальну наївність. Чи можливо це мені так просто пощастило, що я інтуїтивно відчуваю аферистів, тому за януковичів/зеленських не голосував, в МММ гроші не вкладав і з далеку бачу такі піраміди і розумію, що будь-які лотереї- це не більше, ніж податок на дурня. Але людям хочеться вірити в легкі шляхи/гроші, тому так все і відбувається в країні. Вкладників не шкода, нехай зроблять ПРАВИЛЬНІ висновки і передадуть їх дітям.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up