За недотримання графіків відключення світла відповідатимуть керівники обленерго

За недотримання графіків відключення світла відповідатимуть керівники обленерго
Світли зі сторінки «Укренерго» та Міненергетики
  • За минулий тиждень кількість скарг щодо порушення графіків та черговості відключень зросла вдвічі.

  • Міненергетики здійснюватиме позапланові перевірки дотримання графіків відключення електроенергії.

Графіки погодинних відключень електроенергії є, і черги в них вказані, ось тільки складене на папері дуже часто не відповідає дійсності. І це дратує. Бо краще – не обіцяти, ніж обнадіяти й …зоставити в темряві. Спланувати в такій ситуаці  нічого неможливо.

Питання: навіщо тоді такі графіки? Хто має відповідати за їх недотримання?

Відповідь дали в Міністерстві енергетики України.

Відео дня

Персональну відповідальність за недотримання графіків відключення електроенергії українцям нестимуть керівники операторів систем розподілу, наголосили, тобто - обленерго.

Рішення ухвалили за підсумками наради щодо рівномірного та справедливого розподілу використання електроенергії між споживачами під час відключень світла.

За словами міністра енергетики України Германа Галущенка, упродовж минулого тижня кількість скарг від споживачів щодо недотримання графіків та на несправедливість у черговості відключень електрики зросла вдвічі.

Аналіз, який Міненерго провело спільно з НКРЕКП та Держенергонаглядом свідчить, що невдоволення громадян обґрунтоване.

«При відключенні електроенергії ОСР має керуватися справедливим підходом, щоб усі споживачі перебували в рівних умовах, - наголосив Галущенко. -  Якщо будуть встановлені факти зловживань, керівники компаній будуть нести персональну відповідальність».

Голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський, який теж брав участь у нараді, повідомив, що споживачі також скаржаться на недонесення інформації про відключення та актуальність складених графіків.

Ущаповський зазначив, що ця ситуація терміново має бути виправлена.

Комісія звернула увагу операторів розподільчих мереж і на необхідність врахування показників лічильників та застосування коефіцієнту зниження при виставленні рахунків споживачам «за усередненим споживанням» за листопад.

Міністерство енергетики також повідомило, що доручило провести позапланові перевірки дотримання графіків відключення електроенергії. Уповноважені представники відповідних структур чергуватимуть на диспетчерських пунктах ОСП та ОСР в ранкові та вечірні пікові години з метою контролю за дотриманням графіків.

А ви вірите, що це допоможе, й графіки на папері відповідатимуть дійсності?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (217)
  • Софія Ковальчук

    Вінницька область,Жмеринський ройон с. Михайлівка з1лютого зовсім не дотримуються графіка відключення,вимикають коли заманеться і немає світла по 4години в той час в сусідньому селі на багато більшому не вимикали сьогодні зовсім.
  • Denis Nikiforov

    Полтавська область, місто Горішні Плавні світло вимикають коли ім зручно! Графік нікто не соблюдає !
  • Читач06

    Кіровоградська область с.Трепівка.В нас вже п'ять діб не зрозуміло що відбувається,три вулиці в селі мають світло 6 годин на добу,а решта 8 вулиць і сусіднє село не вимикається взагалі,тобто одним світло треба 24/7 ,а інші і так обійдуться, півсела мерзне,а пів села сяє як новорічна ялинка.Ще розказують за економію,в мене діти в хаті одягнуті сплять бо холодно,а в інших всю ніч подвір'я сяє,нема слів просто...
  • Алёна Подурян

    Одесская обл.

    Белгород-Днестровский р-н

    с.Андреевка

    Отсутствует свет, второй раз за 15.01,14.01 свет отсутствовал более 11 часов,графики не соответствуют ужасно.

    Свет появляется на 3 часа.

    Его больше нет,чем есть

    16.01 свет дали в 9:40,отключили 12:00

    Електроэнергия есть по 5-6 часов в сутки,в то время как отсутствие превышает 18-20 часов.

    Платим как ФОП более 6-7 тыс.грн

keyboard_arrow_up