За півроку дизайнери розроблять бренд Хмельницького

За півроку дизайнери розроблять бренд Хмельницького
  • Бренд Хмельницького з’явиться у наступному році.
  • В Агенції розвитку міста оголосять конкурс для дизайнерів, які мають візуалізувати уявлення про Хмельницький.
  • Найкращий варіант обиратимуть відкритим голосуванням.

Хмельницька область отримала власний бренд ще у 2016. Не забарилося і місто. У стратегії розвитку Хмельницького до 2025 року прописали брендування. В міській раді переконані, це дозволить зробити місто більш впізнаваним не лише в Україні, але й за кордоном.

Бренд міста - це образ населеного пункту та враження мешканців від нього. Як правило, він має візуальне вираження - девіз, логотип, фірмовий стиль. Це насамперед сукупність властивостей товару, які покликані збільшити його привабливість для споживача.

Розробкою і створенням бренду буде займатися Агенція розвитку міста. Там кажуть, що поки багато напрацювань у цьому не мають, але вже з жовтня почнуть аналізувати сприйняття міста у хмельничан та їхні побажання. Будуть вивчати і позитивний досвід українських та закордонних міст.

Відео дня

- До розробки бренду ми хочемо залучити громадськість, запустити соціологічне дослідження, зробити SWOT-аналіз, а також отримати експертні висновки з того, як нас зараз сприймають. Дізнатись, з чим у хмельничан асоціюється місто, з якими кольорами, образами, - розповідає депутат міської ради, директор “Агенції розвитку міста” Леся Герасимчук.

Логотип і слоган Хмельницької області, який обрали у 2016 році

До кінця року - конкурс серед дизайнерів

Вже у листопаді Агенція розвитку міста планує створити запустити конкурс на розробку бренду. Туди входитиме неймінг, логотип, фірмовий стиль і бренд-бук. Брати участь у конкурсі зможуть не лише дизайнери та художники, але й креативні рекламні агенції чи освітні заклади сфери мистецтва та дизайну.

- Технічне завдання по розробці бренду передбачатиме декілька атрибутів. Якщо брати логотип, то має бути розроблений і маленький логотип, і офіційний, і молодіжний, і для повсякденного вжитку. Звичайно, що буде і слоган, як це було і у бренду області, - пояснює Леся Герасимчук.

Після того, як запропонують варіанти брендування Хмельницького, проведуть онлайн-голосування. В Агенції розвитку міста кажуть, до визначення переможця хочуть залучити і експертів.

Бренд просуватимуть у 2018

З переможцем конкурсу міська рада заключить договір на детальну розробку бренду. Запустити його планують вже у 2018 році. Тоді і почнуть займатися просуванням.

- Бренд - це впізнаваність. У людей мають бути асоціації. Сайт міста, буклети, які ми будемо презентувати за кордоном - все це має показувати наш бренд. Не обійдеться і без промоції бренду, аби його запам’ятовували і вже знали, що це Хмельницький, - каже Леся Герасимчук.

Які бренди мають інші міста

У Львова бренд з’явився ще 6 років тому. На промоційному логотипі міста зобразили п’ять кольорових веж: дзвіницю Вірменського собору, вежу Корнякта, міську ратушу, вежу Латинської катедри та дзвіницю монастиря Бернардинів. Під зображенням веж - напис «Львів відкритий для світу», який є девізом міста.

У 2012 році власний бренд отримала і столиця - Київ. У логотипі «Київ - місто, де все починається» чотири графічних елемента, що означають символи Києва. Синя крапля - річка Дніпро. Зелений каштан - місто-парк, зв'язок з природою. Жовтий купол - центр православного паломництва з безліччю храмів. Червоне серце характеризує Київ як добре, гармонійне і комфортне для життя місто, позбавлене урбаністичної агресії мегаполісів.

Через рік після Києва бренд з’явився і у Кривого Рогу. Він став “Містом довжиною у життя”, логотип якого виконаний у вигляді міфічного “Рогу достатку”. Образ символізує багату інфраструктуру, великий потенціал для економічного розвитку та багатонаціональність. Разом з цим, виокремили унікальну особливість міста - його найбільшу протяжність серед європейських міст.

Друзі, а яким ви бачите логотип і девіз Хмельницького? Своїми думками діліться у коментарях.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анна Островська

    базарна сумка - підходящий логотип)
  • JoHan Lavrik

    Хмельницьк - місто базар-місто бариг.

    Олександр Кропивний reply JoHan Lavrik

    Місто корупціонерів
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up