За побиття дитини судили маму з Хмельниччини

За побиття дитини судили маму з Хмельниччини
  • Жінка вдарила ременем та нецензурно ображала 12-річну доньку.
  • При тому доводила в суді, що бити дитину – це виховний процес.

У Хмельницькому апеляційному суді судили жительку Хмельниччини, яка била, шарпала за одяг та ображала словами малолітню доньку.

Подія сталася 17 лютого 2024 року: 12-річна дівчинка заплакана прийшла до бабусі з дідусем та розповіла, що під час сварки мати шарпала її, била долонями по обличчю. Дідусь викликав поліцію та повідомив правоохоронцям про насильство щодо онуки.

Під час засідання, мати підлітка винною себе не визнала. натомість запевняла, що бити дитину – це не насильство, – розповіли в пресслужбі відомства.

Відео дня

Місцевий суд визнав її винною в домашньому насильстві та оштрафував. Але жінка не погодилася з постановою, тому подала апеляційну скаргу, щоб скасувати судове рішення.

За її словами, вона дійсно дала дитині ляпас по обличчю та вдарила ременем по тілу. Але зробила це з метою виховання та у відповідь на хамство дівчинки.

Утім, апеляційний врахував дії та погрози матері, внаслідок цього, кажуть, могла бути завдана шкода психічному та фізичному здоров`ю малолітньої. Матір визнали винною в насильстві. Це передбачено ч. 1 ст. 173-2 КУпАП. Таким чином з жінки стягнути 340 гривень штрафу – таку постанову Славутського міськрайонного суду залишили без змін.

Читайте такожГостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Катерина Мудрик

    Цікаво, як вони тепер далі будуть жити

keyboard_arrow_up