Заборона на іграшки та шкарпетки. У МОЗ дали пояснення новим обмеженням

Заборона на іграшки та шкарпетки. У МОЗ дали пояснення новим обмеженням
Фото - Суспільне.Новини
  • В Україні другий день поспіль діють посилені карантинні обмеження.
  • Найбільше обурень викликала заборона на продаж певних товарів.

Локдаун в дії. Другий день у містах діють посиленні карантинні обмеження. Та найбільше обурення та нерозуміння серед українців викликали заборони на продаж окремих товарів. Зокрема, у магазинах та супермаркетах закривають вітрини з посудом, шкарпетками і дитячими товарами. Користувачі діляться світлинами в мережах, що викликає шквал критики та іронії. Натомість у Міністерстві охорони здоров’я вирішили прояснити ситуацію і пояснити логіку заборон. 

"Ні, COVID не розповсюджується активніше на іграшках, шкарпетках чи батарейках, у порівнянні з кормами для тварин чи насінням. Логіка тут зовсім в іншому і вона абсолютно очевидна, вона ґрунтується на законах епідеміології. Наприклад, є супермаркет, у ньому є товари на будь-який смак і будь-яку потребу, і є 100 людей, яким треба придбати різні товари. 20 людей підуть у супермаркет, аби придбати їжу, ще 20 підуть, щоб придбати засоби гігієни, наступні 20 підуть у супермаркет, щоб купити посуд чи предмети побутової техніки, а інші – аби придбати одяг, батарейки, шкарпетки", - сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу, пише "Українська правда".

Фото - ТСН.ua

Відео дня

Очільник МОЗ також додав, якщо забороняється реалізація певних товарів у магазині, то люди, яким вони необхідні, замовляють їх через інтернет - відповідно не контактують з іншими і не наражають їх на небезпеку. Мова також йшла про іграшки. Степанов навів приклад, якщо батьки хочуть купити дитині іграшки і не мають потреби йти за продуктами, то не підуть до супермаркету під час посиленого карантину, а почекають або ж замовлять товар через інтернет. 

"Тобто зі ста людей, які могли бути в супермаркеті і контактувати між собою, в супермаркеті буде лише 40. Імовірність того, що вони інфікуються або інфікують оточуючих, зменшується просто в рази", - сказав Степанов.

За словами міністра, якби з 8 січня по Україні не ввели локдаун, то вже б за кілька тижнів довелось вводити "дійсно більш жорсткий карантин із повною забороною деяких речей в країні, в тому числі посиленням карантинних заходів на вулицях", - додав Степанов. 

Читайте також: Які товари в магазині можна продавати під час карантину: поясненння МОЗ. 


Друзі, як Ви ставитесь до нових заборон та обмежень у магазинах? Діліться своїми думками у коментарях. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Андрей Рюмшин

    Таких дурнів при владі ще не було
  • Игорь Стельмаченко

    Если у человека нет возможности работы с Интернетом, как заказать товар ?  Кто будет оплачивать доставку через интернет или людям голыми ходить ?
  • Svitlana Solonina

    "Карантинні заходи на вулиці"??? Тобто заборонять з дому виходити і дихати свіжим повітрям?? Чи тільки в Буковелі можна буде? То можливо треба було той карантин на свята вводити? Коли люди збиралися з друзями та родиною для святкування? Доречі в інших країнах, навіть там, де такі самі обмеження, труси і носки, як і побутову хімію продавати можна.
  • Ірина Міцишина

    А чому мова йде тільки про супермаркети? Що робити магазинам, які вузької спеціалізації? Наприклад тільки іграшки, карантин і батьки можуть купувати розвиваючі іграшки....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up