Загиблі та поранені: наслідки нічної атаки міст України

Загиблі та поранені: наслідки нічної атаки міст України
  • У Львівській області загинуло 4 людини.
  • Є постраждалі в Києві.
  • Обстріли вплинули на роботу українських АЕС.

У ніч із 8 на 9 березня росія здійснила чергову масовану атаку на українські міста. Зафіксовані влучання. Про них офіційно повідомляє місцева влада та інформує про наслідки. Без жертв не обійшлося.

Про 4 загиблих внаслідок прильоту повідомляє  голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький у Telegram  

У Золочівському районі ворожа ракета впала у житловій зоні. Почалася пожежа. Її уже загасили, пише Козицький. - На цей момент відомо про чотирьох загиблих. Це четверо дорослих людей. Двоє чоловіків та двоє жінок".

Відео дня

Відомо, що на момент прильоту загиблі перебували вдома. Зазначається, що жертв може бути більше, оскільки ліквідація наслідків триває й під завалами можуть бути люди. Пожежа вже знищила 3 будинки, 3 автомобілі, гараж та сільськогосподарські споруди.

Про ситуацію в столиці проінформував голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко. За його словами під час нічної атаки росіяни випустили практично всі типи свого повітряного озброєння - починаючи від баражуючих боєприпасів "Shahed" і до майже всього найменування крилатих ракет.

За даними Сергія Попко, завдяки роботі нашої ППО, ударів крилатими ракетами та БПЛА по столиці не допущено. Водно час є попередня інформація, що балістична ракета типу "Кинджал" влучила в обʼєкт інфраструктури. Ліквідація наслідків триває.

В столиці задіяні часткові екстрені відключення електроенергії.

В Святошинському районі уламками ракети поранено дві людини. Їм надається медична допомога. Також рештки ракети пошкодили автомобілі. Інформація уточнюється, - додає Сергій Попко.

Нічні обстріли вплинули на роботу Запорізької АЕС та інших станцій по Україні.

 - 9 березня о 3:53 ночі внаслідок рашистських ракетних обстрілів відключилась остання лінія зв’язку окупованої Запорізької АЕС з українською енергосистемою, - повідомили в НАЕК, - Наразі станція знеструмлена і перейшла в режим блекауту вшосте за час окупації".

Також в НАЕК зазначили, що 5-й та 6-й енергоблоки переводяться в холодний стан. Вже увімкнулись 18 дизель-генераторів для живлення власних потреб ЗАЕС. Пального для їхньої роботи є лише на 10 діб.  

В разі неможливості поновлення зовнішнього живлення станції протягом цього часу може статись аварія з радіаційними наслідками для всього світу, - зазначають в НАЕК.

Також в НАЕК повідомили, що усі українські атомні електростанції знизили потужність через загрозу ракетних обстрілів. 

Є загиблий та поранені на Дніпропетровщині. Про це проінформував голова місцевої ОВА Сегій Лиска.

- Внаслідок артобстрілу загинув 34-річний чоловік. Поранення отримала 28-річна жінка та 19-річний хлопець. Їх госпіталізовано. Ворожі атаки спричинили декілька займань, - повідомив Лисак.

Нагадаємо, що звуки вибухів були чути на Хмельниччині. Це працювали сили ППО.

Згодом головнокомандувач ЗСУ повідомив, що за ніч росія випустила по Україні 81 ракеті. Валерій Залужний розповів які саме та скільки вдалося збити.

Орієнтовні втрати ворога станом на ранок 9 березня:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up