Захисники тварин зібралися в мерії: вимагають звільнити директора притулку

Захисники тварин зібралися в мерії: вимагають звільнити директора притулку
  • Близько 20 людей прийшли до Хмельницької міськради.
  • Серед них працівники собачого центру поводження з тваринами і волонтери організації «Врятуй життя».
  • Жаліються на принизливі умови роботи і нелюдське ставлення до тварин.

Під міськрадою у Хмельницькому сьогодні, близько 12 години дня, зібралися біля двох десятків людей. Прийшли сюди захисники тварин. Серед них працівники притулку-стерилізатора для собак «Добро» і волонтери громадської організації «Врятуй життя». Майже всі - жінки. Захисники тварин виступають за створення нормальних умов утримання тварин та звільнення керівника стерилізатора. 

Захисники тварин розповідають, що директор притулку "Добро" Олександр Бойченко не може створити нормальних умов для собак, які є в стерилізаторі. Він нібито умисно тримає їх в маленьких клітках і не пускає на свіже повітря.

Відео дня

- Керувати притулком поставили таку людину, яка не хоче працювати, - розповідає голова організації по захисту тварин "SOS" Людмила Давидюк. - Він не адекватний і має проблеми з психікою. Все кругом закриває на замки, нікого не пускає, з тварин знущається. Я щойно була в притулку. Він тварину посадив у маленьку клітку. Собака тільки може встати і сісти. Ми звертались і до Гурського в ЖКГ, але його там ніхто не слухає. Тому наші вимоги - поміняти всіх цих людей. 

Людмила стверджує, що захисники неодноразово піднімали проблему та звертались до Олександра Симчишина. Та на них, кажуть, не звертають уваги. 

- Ми написали десятки звернень, - продовжує Людмила. - Але дійшло вже до того, що нам не присилають відповіді. Таке триває вже 4 місяці. 

На мітинг прийшли й дві працівниці притулку. Жінки пояснюють, що керівник ставиться до них з неповагою. За будь-яку найменшу провину заставляє писати заяви на звільнення "без дати". Аби потім шантажувати.

- В нас зараз неможливо працювати, - каже працівниця стерилізатора Гублієнко Марина. - Наш директор - Олександр Бойченко - нас постійно принижує,погрожує звільнити за те, що випускаємо собак-інвалідів. Їм же треба рухатися. Мотивує це тим, що на території нема майданчиків для вигулу. А ті майданчики невідомо коли будуть. Все закрито, постійно вішає замки всюди. Двоє працівників налаштував так, що вони постійно за нами слідкують і доносять. 

Марина пояснює, що за 2000 гривень в місяць заробітної плати жінкам взимку доводилося працювати на вулиці. Але директор не звернув на це уваги. 16 собак-інвалідів керівник заставляє тримати у вольєрах і не випускає на свіже повітря. Захисники стверджують, якщо їх не почують, вони перекриватимуть рух. 

За словами мітингувальників, Олександр Бойченко став директором притулку 16 вересня минулого року. Відтоді умови праці погіршилися. На попередніх директорів волонтери також неодноразово скаржилися

Тож з собою захисники тварин принесли список вимог до влади міста. Першою умовою є створення кращих умов утримання тварин в притулку. Далі прагнуть, щоб керівник стерилізатора гідно ставився до працівників, у яких досі немає кімнати відпочинку. Тож навіть обідати люди змушені на вулиці. Ще однією з вимог є звільнення Олександра Бойченка. А претендентів на його посаду влада має обирати за відкритим конкурсом. 

Постоявши біля входу в мерію, мітингувальники зайшли в середину. Там вони поставили підписи на списку вимог і хотіли нести його до мера чи до його заступника з питань ЖКГ. Та посадовців на місці не виявилось. Тож захисники тварин розійшлися ні з чим. Голова організації "Врятуй життя" Олена Голубнича розповіла vsim.ua, що поки вони не чинитимуть жодних дій і чекатимуть на відповідь мерії. 

Притулок-стерилізатор "Добро" перейшов у комунальну власність міста. Його поставили на баланс комунального підприємства "Спецкомунтранс" і перейменували у "Центр поводження з тваринами". 

Керівник Центру Олександр Бойченко під час мітингу знаходився на робочому місці. Журналістам vsim.ua вдалось зв'язатися з ним по телефону. Чоловік розповідає, що мітингувальники зводять на нього наклепи. 

- Всі їхні слова - це повна маячня, яка не відповідає дійсності, - каже Олександр Бойченко. - Вони виступають абсолютно проти всіх. Вони влаштували сьогодні шабаш на території комунального підприємства. Зайшли до харчоблоку, на що не мають права. 

Керівник підприємства розповідає, що одна тварина справді знаходиться в невеликій клітці. Та це тому, що перебуває на карантині. Адже перед тим покусала малу дитину. Тож пса привезли до притулку і обстежують на сказ. після оглядів її переведуть до ізольованого вольєру. Що ж до працівників, то вони мають діяти згідно інструкцій. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Korusan Kariir

    Печально, когда животные оказываются в руках живодеров и нормальные люди не могут с этим ничего поделать.
  • Natali Smirnova

    .. не могут волонтеры взять животных..!? Не могут..!? Физически..!?  Потому что  уже есть ..!?. и  не одно животное..?! а несколько..((( Вы Артем были хоть раз в приюте..!?  Думаю нет..((( а зачем...!? ((( сидя на диване  удобно рассуждатья. Я была..видела какие там условия...(( но ЭТИ отважные люди ..?! Делают все возможное ..?! Что бы скрасить существование бедных.. больных... травмированных... здоровых...  животных..((( Что говорить!? Хотите совершить подвиг!? Поезжайте  в приют..))) и прихватите гостинцев, сколько сможете..)))  поверье..!? Вам будут рады..!!!!  Не поддельно .. а искренне рады..)))
  • Артем Чуб

    Краще тих собак протестуючі по домівкам забрали!

    А взагалія за присипання вуличних собак!!

    Valera Rosanov reply Артем Чуб

    це найпростіший вихід із ситуації для лінивих. і не гуманний. потрібно працювати над тим, щоб всім було добре. людям і тваринам

    Olga Olghina reply Valera Rosanov

    А ще деяких неадекватних людей "присипати" не помішало б...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:29 На Хмельниччину “на щиті” повернулися шість військових: хто вони 19:38 У Хмельницькому через замкнення електромережі загорілось підприємство (ФОТО, ВІДЕО) 18:55 На півночі Хмельниччини зацвіла рідкісна рослина (ФОТО) 18:12 На Хмельниччині є 3,5 тисячі безробітних. Які для них є вакансії? Від читача 13:40 Уряд врегулював питання оплати за оренду державного та комунального майна 17:40 Хмельничан запитають про проблеми в громаді: коли та як пройде опитування photo_camera 17:09 Трьох дітей визволяли рятувальники із зачинених квартир на Хмельниччині 16:35 Побиття військового у храмі на Володимирській. Священнослужителю УПЦ винесли вирок play_circle_filled 16:11 Попереду вихідні: якою буде погода 11-12 травня на Хмельниччині 16:04 Шале за три місяці під ключ: про переваги капітального будинку AlpChalet (новини компаній) 15:42 Хмельниччина лідирує за посівними площами цукрових буряків 15:01 Під час прощання присвоїли звання полковника: загинув Олександр Ровенчук з Хмельниччини 14:28 50 фармацевтів не стояли на обліку. Хмельницьку підприємицю оштрафував ТЦК 13:51 На Хмельниччині військовий самовільно залишив частину: як його покарали 13:18 Зарплата до 33 тисяч: у Хмельницькому оновили перелік вакансій 12:35 У неділю запустять додаткові автобуси до кладовищ Хмельницького 11:39 У Хмельницькому горіла квартира. Від опіків померла дитина photo_camera 11:15 Скільки і як часто хмельничани донатять на армію: відеоопитування play_circle_filled 10:36 Вбивство у Хмельницькому районі: затримали чоловіка, який до смерті побив знайомого 10:02 «П’яна вечірка» з дівчатами: організатора з Хмельницького району випустили з-під варти
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up