Зарплата в 13 тисяч та сучасне авто: Сергій Князєв у Хмельницькому розповів про новий проект Нацполіції

Зарплата в 13 тисяч та сучасне авто: Сергій Князєв  у Хмельницькому розповів про новий проект Нацполіції
  • В області запустять новий проект “Поліцейський офіцер громади”.
  • До нього приєднаються 35 ОТГ. 
  • Для кожної оберуть офіцера, який охоронятиме правопорядок в межах громади. 
  • Його забезпечать службовим автомобілем та оргтехнікою. Можуть видати навіть бензопилу.

Хмельниччина - п’ята область в Україні, де має запрацювати “Поліцейський офіцер громади”. Презентувати проект приїхав керівник Нацполіції Сергій Князєв. До Хмельницького він завітав сьогодні, 15 серпня. Розповідав про все в приміщенні Хмельницького університету управління та права імені Л. Юзькова.

Хто такий поліцейський офіцер громади

Це той самий дільничний. Однак у своєму підпорядкуванні він має не кілька дільниць, а одну об’єднану територіальну громаду. Він проживатиме на її території і звітуватиме про свою роботу не лише перед керівництвом, а й перед мешканцями ОТГ. У нього буде службовий автомобіль та планшет. Для спілкування з керівництвом йому не потрібно буде їхати до обласного центру. Дії офіцера контролюватимуть дистанційно. 

Функції у представника правопорядку будуть розширені. Голова Нацполіції пояснив, що офіцер буде одночасно захисником, помічником та другом. До нього можна буде звернутися з будь-якими питаннями і він прийде на допомогу. 

Відео дня
  • Офіцер громади забезпечуватиме порядок лише на своїй дільниці, він не буде відволікатися на інші дільниці. Він буде частиною громади. Проект покликаний наблизити поліцейського до людей. Зараз дільничний охоплює кілька дільниць і люди його бачать на прийому раз на місяць. Ми хочемо це змінити, він буде не десь там, а поруч, - пояснив Сергій Князєв. 

Хто може стати поліцейським офіцером громади?

Людина “з вулиці” до програми потрапити не може. Вона розрахована на вже існуючих правоохоронців. Будь-який офіцер, може перейти зі своєї посади на новостворену. 

Для цього потрібно:

  • мати вищу освіту
  • стаж роботи не менше двох років
  • водійське посвідчення
  • бути комунікабельним та вміти залагоджувати конфлікти.

Яку мотивацію матимуть офіцери для роботи в ОТГ

Перш за все, до участі у проекті заманюють зарплатою. Вона буде стартувати від 13 тисяч гривень. Крім цього, після призначення, офіцерам гарантують повне технічне забезпечення, службовий автомобіль та планшет. А також безкоштовне житло по місцю служби. 

Якщо ОТГ охоплює кілька селищ та має велику кількість населення, порядок на ній будуть забезпечувати кілька офіцерів. Голова нацполіції повідомив, що подібний проект на Хмельниччині планували розвинути ще в 2015 році. Однак на той час такої можливості не було через технічну неспроможність.

  • Зараз ми можемо 100% забезпечити кожного офіцера, який буде працювати в ОТГ. Якщо, до прикладу, в Меджибожі треба 5 офіцерів ми відправимо туди 5 офіцерів на п’ятьох автомобілях і повністю їх забезпечимо технічно. Вони не поїдуть із Меджибожа в Летичів щось охороняти, бо вони будуть відповідати лише за Меджибіж. В них буде сучасне оснащення, їм навіть видадуть прилади за допомогою яких можна буде на місці виносити штрафи. Також додатково нададуть засоби допомоги в екстрених ситуаціях від бензопили до медичних матеріалів першої допомоги, - зазначив голова Нацполіції.

Як обиратимуть кандидатів?

Щоб стати офіцером територіальної громади потрібно заповнити анкету на сайті Нацполіції та пройти два етапи відбору. 

Перший – тестування. На якому оцінять загальні навички кандидатів (рівень логічного та аналітичного мислення) та знання законодавства. 

Другий - особисте інтерв’ю зі спеціальною комісією.

Що далі?

Ті, кого обере комісія, протягом двох з половиною місяців пройдуть спеціальний підготовчий курс. 

  • тактичну підготовку з елементами моделювання ситуацій;
  • методи контраварійного кермування;
  • розвиток навичок проактивної діяльності;
  • сучасні інструменти та методи взаємодії поліції та громади.

При цьому, на період навчання, за ними обіцяють зберегти посаду та поточну зарплату. 

Проект реалізують за підтримки американського уряду. Відтак додаткове фінансування на його реалізацію надійде із-за кордону. Долучитися до проекту вже виявили бажання 35 ОТГ Хмельниччини. Свою участь вони скріпили підписаним меморандумом. 

Детальну інформацію про проект можна прочитати ТУТ.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Алла Начичко

    А що таке 13 тис в наш час?Хто буде вдень і вночі ,в свято і будень,без вихідних якісно працювати?
  • валентина

    Что ето там такое. В каждом селе как девятиетажка по численности населения -  верховная рада села, склад 39 человек( ето все равно, что у нас в девятиетажках сделать сельский савет ) ,на пять сел - район, районная верховная рада сел , склад 200 человек( и на так сделать, на пять домов район), а их обеденяет областная и районная рада . Зачем столько чиновников? ??Их кормить нада,а ещё зарплаты давать, а потом пенсии ух ух какие. А школы?? На девятиетажку ( на одно село) целая школа , где 10-12 человек учится, и девяносто учителей преподает. Они же дичавиют, обедените все школы сел, и постройке одну современую, оборудованую новой орг техникой, компютерами, интерактивными досками, школу на 2500 учеников, иак выгоднее будет. Пусть школьные автобусы их возят. Что ето такое, школы в старых ценрквях, коровниках, панских розвалинах маетков 15 столетия?? И по 18 млн грн в мес на ремонты списуют  и 18 млн в год на содержание одной школы ?? Дети туалет на улице видят и там же и умыаальник и столовую. А они по 18 млн грн на ремонты списывают и 18 млн в годьна содержание таких розвалюх , а дети дичавиют!!
  • Alexandr Alexandrov

    А то только воспитывать могут тех, кто выглядит не впечатляюще...а к людям в дорогих костюмах, машинах и тд, мы не подходим, мол, могут же ответить, да еще и как...
  • Alexandr Alexandrov

    Шо попало! Вы нормальных сотрудников сначала подготовьте...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up