Зарплата від 10 тисяч: хмельничан кличуть на військову службу за контрактом

Зарплата від 10 тисяч: хмельничан кличуть на військову службу за контрактом
  • У військових частинах Хмельниччини є вакантні посади.
  • В армію заманюють зарплатою та повним соцпакетом.
  • Як підписати контракт та які додаткові бонуси пропонують, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Військові частини Хмельниччини недоукомплектовані. Наразі першочергово шукають контрактників для служби у бойових частинах. Потрапити до лав Української армії можна через навчальний центр або напряму в бойову частину. Другий варіант доступний лише для тих, хто має військовий досвід або пройшов службу в АТО. Дізнатися перелік військових частин, яким потрібні службовці можна в обласному військовому комісаріаті. Майбутнім військовослужбовцям пропонують пільги та заохочення.

Кого шукають?

На службу за контрактом кличуть на посади рядового, сержантського і старшинського складу, також приймають досвідчених офіцерів. Для першого контракту шукають як чоловіків, так і жінок віком від 18 до 40 років. Щоб вступити до лав Української армії необхідно:

  • мати хоча б базову загальну середню освіту;

    Відео дня
    /li>
  • бути придатним за станом здоров’я та фізичною підготовкою;

  • не мати судимостей за злочини кримінального характеру.

Для жінок є певні обмеження, вони не можуть займати ті ж посади, що й чоловіки. Основні посади для військовослужбовців за контрактом жіночої статі: ”телефоніст”, “телеграфіст”, ”кухар”, “кравець”, ”фельдшер”, “медична сестра”, ”діловод”, “відповідальний виконавець”.

Де служити?

Контракт можна підписати з бойовою частиною напряму лише за наявності військового досвіду. Для цього слід звернутися до військового комісаріату та дізнатися перелік частин, де необхідний фахівець відповідної галузі. Таких у Хмельницькій області багато й обирати буде з чого, говорять у військкоматі.

- Щоб потрапити на військову службу по території України, треба, щоб в обраній частині, було вакантне місце. Командир військової частини дає відношення на це місце і ми оформляємо документи, - пояснив військовий комісар Хмельницького обласного комісаріату Сергій Присяжнюк.

Для зовсім “зелених” пропонують альтернативу - навчальний центр. Спеціальність за якою буде проходити підготовка, обирають самостійно. Мінімальний термін навчання - 3 місяці, максимальний - 6. Після навчання йде розподіл. І тут вже як пощастить - потрапити можна в будь-яку частину. Все залежить від кваліфікації та попиту в кадрах.

- Ми набираємо в першу чергу в бойові частини, тому військовослужбовець за контрактом має бути готовим відправитися у разі необхідності у зону бойових дій, - розповів Сергій Присяжнюк.

Для тих, хто вперше прийшов на військову службу пропонують різний термін контракту. Так, рядовий може мінімально відслужити 3 роки. Військовослужбовці за посадами сержантського і старшинського складу можуть розраховувати на термін служби від 3 до 5 років, за згодою сторін.

Яка заробітна плата?

Мінімальна місячна заробітна плата для рядових військовослужбовців за контрактом з 1 січня 2019 року складає 10 200 гривень. Далі заробітна плата зростає відповідно до звання та стажу служби.

Фото з сайту РБК-Україна

Пільги та привілеї

Також військовослужбовцям гарантують службове житло або виплату за оренду помешкання. Разові виплати на оздоровлення та грошову компенсацію, в разі переїзду.

- Якщо в розпорядженні військової частини є гуртожиток чи службова квартира - то її надають у користування військовослужбовця. Якщо таких варіантів немає, то компенсують оренду квартири. Зараз, можу сказати, що на теренах Хмельницької області для військових за контрактом будується 13 гуртожитків, - розповів військовий комісар.

Також, у разі переїзду, військовослужбовець за контрактом може розраховувати на грошову допомогу в розмірі 100% місячного грошового забезпечення на військовослужбовця та 50% місячного грошового забезпечення на кожного члена сім’ї.

- Також контрактникам надається грошова допомога на оздоровлення у разі надання щорічної відпустки, у розмірі місячного грошового забезпечення, - зазначив Сергій  Присяжнюк.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram та Instagram.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Женя Духовний

    Як можна потрапити у військову службу строкової служби чи перевестись із 3033 до 3053 в/ч
  • Любов Школьняк

    Краще б давали військовим житло
  • Вася Всильков

    З армії тікають всі нормальні люди.Бо там з кожним днем крепчає дебілізм, показуха і казнокрадство.
  • Марія Тодорашко

    Люди подивіться на середню заробітну плату в Украіні. За таку роботу мають платити як за кордоном. 10 000 грн + соцпакет, оплачувану відпустку отримує продавець в дитячому магазині.без ризику для життя та здоров'я. Хай нашим депутатам платять по 10 000 грн

keyboard_arrow_up