Завдання шостої хвилі мобілізації – ротація військових, які рік відслужили в АТО - Генштаб

Завдання шостої хвилі мобілізації – ротація військових, які рік відслужили в АТО - Генштаб
В Україні триває шоста хвиля мобілізації, яка завершиться 17 серпня. В цей період призиватимуть у рівних кількостях як тих, хто раніше уже проходив військову службу, так і чоловіків, які ще не служили.
Наразі військовозобов’язані знаходяться на етапі оповіщення, проходять медичні огляди та готуються до військової відправки. 
Як повідомляє заступник начальника департаменту мобілізації та планування Генштабу ЗСУ Володимир Талалай, завдання шостої хвилі мобілізації  - замінити мобілізованих у третю хвилю військовослужбовців у зоні АТО.
Збройним Силам потрібні спеціалісти для формування мобільних десантних та механізованих танкових бригад, розвідники, зв’язківці та інші. Про це пише «Українська правда». 
«44 доби мобілізовані проходитимуть тренування за спеціальністю, по завершенню підготовки – бойове злагодження, тривалістю до 15 діб на бойовій техніці в складі штатних підрозділів. І тільки по завершенню повного циклу підготовки вони будуть направлені для виконання бойових завдань в тому числі в зоні АТО», - зазначив Володимир Талалай. 
Окрім цього, згідно з ухваленим законом, до категорії громадян, які не підлягають мобілізації, додались науковці, які мають вчений ступінь і працюють у вищих навчальних закладах.
Читайте також:
 
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Сьогодні у Хмельницькому Сьогодні у Хмельницькому
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:30 Мешканка Хмельниччини вирощує 3000 видів рослин на двох гектарах play_circle_filled photo_camera 11:05 7 фактів про куряче яйце, які ви могли не знати 10:25 На кладовищі в Раковому збудують колумбарій 09:45 Що ви знаєте про Великдень? (ТЕСТ) Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 08:02 «Світлі свята вчать нас цінувати, любити й вірити». Іван Гончар вітає з Великоднем (пресслужба І.Гончара) 18:11 У Хмельницькій міськраді прозвітували про ремонт у «Дитячому світі» (ФОТО) 17:46 Хмельниччина втратила десятьох захисників: імена 16:51 Хмельничанка опинилась у пастці у власній квартирі. Знадобилась допомога поліцейських 16:09 Холодно вночі і тепло вдень: прогноз погоди на Великдень на Хмельниччині 15:21 У Хмельницькій області оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки 14:36 Складаємо великодній кошик: що обов'язково класти, а що під забороною освячення 13:51 На Хмельниччині поліція викрила псевдомінера. Йому загрожує в’язниця
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up