Зі знижками, але без людей: у Хмельницькому запрацювали ТРЦ

Зі знижками, але без людей: у Хмельницькому запрацювали ТРЦ
  • Магазини відкрилися та пропонують значні знижки. 

  • Однак покупців на товар немає. 

  • ТРЦ практично порожні. Чи дотримуються там санітарних вимог.

Після тривалої паузи у Хмельницькому знову запрацювали торгово-розважальні центри. Щоправда, роботу вони відновили лише у сфері торгівлі. Всі розваги поки залишаються забороненими. Тож в кіно та на батути поки завітати не вдасться, а ось придбати нову сукню - саме в раз. До того ж після тривалої паузи в роботі, магазини непродовольчих товарів пропонують чималі знижки. Чи є попит та як дотримуються засобів елементарної санітарії у двох найбільших ТРЦ міста, бачили журналісти vsim.ua.

Знижки - "так", обмеження - "ні"

Спочатку ми завітали до “Кварталу”. На вході до ТРЦ ніщо не сповіщає про карантинні заходи в середині. Температуру відвідувачам тут ніхто не міряє. А дезінфікатори є лише на стійці в адміністратора. В торгово-розважальному центрі відкрилися практично всі магазини. Про обмеження у вигляді маскового режиму та дотримання дистанції сповіщають далеко не всі. Подібні написи ми побачили лише на кількох вітринах на першому поверсі. До прикладу, у магазині "Shket & Fajna Moda", який знаходиться в підвальному приміщенні ТРЦ, попереджають про зміну графіку на час карантину та про обмеження для відвідувачів. На вході є дезінфікатори для рук.

Здебільшого вітрини магазинів у цьому ТРЦ сповіщають про “шалені” знижки. В деяких магазинах вони сягають 50-70%. Розпродують переважно весняний товар, який от-от стане не сезонним. Хоча ціни й заманливі, покупців практично немає. Якщо на першому поверсі ще можна побачити з десяток відвідувачів, то на другому - лише продавці та кілька людей біля вбиральні. Варто зазначити, що попри відсутність попереджень, всі відвідувачі ТРЦ дотримуються масочного режиму. Деякі навіть ходять у захисних рукавичках. 

Відео дня

Все дезінфікують

При вході в ТРЦ “Оазис” також немає жодних табличок, які сповіщають про обмеження. На вході відсутні дезінфікатори, однак присутній легкий аромат хлорки. Персонал тут працює не покладаючи рук. В захисних халатах, масках та рукавичках торговим центром бігають прибиральники. З собою мають пилососи, відра з дезінфікуючою речовиною, ганчірки та розприскувачі дезрідини. Працівники ТРЦ миють вітрини, поручні та підлогу. 

На вітринах більшості магазинів в ТРЦ приклеєні аркуші формату А-4. На них дрібним шрифтом написано про обмежувальні заходи, дистанцію та масковий режим. Помітити такі аркуші можна, однак особливої уваги вони не привертають. Лише в деяких магазинах до безпеки покупців підійшли з усією серйозністю. На першому поверсі ми помітили один великий плакат на вході до магазину, там були зазначенні всі правила перебування та рекомендації МОЗ. Поруч з написом на стійці стояли дезінфікатори для рук. На другому поверсі біля одного із магазинів ми помітили дівчину, яка зустрічає покупців із засобами дезінфекції та рукавичками.

Журналістам працівниця магазину розповіла, що відвідувачі без винятку користуються дезінфікатором, а от рукавички беруть не всі. 

Відвідувачі ТРЦ ходять в масках. Деякі продавці мають захисні щитки. В ТРЦ відкриті всі речові магазини, точки продажу кави, магазини гаджетів, а в підвальному приміщенні працюють всі магазини побутової техніки. 

Тут також практично з усіх вітрин сповіщають про нові колекції та знижки. Однак покупців від того не більшає. Між собою продавці обговорюють збитки та розставляють нові цінники з позначкою “SALE”.

Фото з ТРЦ "Квартал"

Фото з ТРЦ "Оазис"

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Tanya Bondar

    Уже не у всех на трусы осталось...
  • Elena Dostavka

    не у всех уже есть за какие шиши шопинговать
  • Таня

    рукавички
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up