Новий прожитковий мінімум та безготівкова оплата в тролейбусах: що зміниться для хмельничан у липні

Новий прожитковий мінімум та безготівкова оплата в тролейбусах: що зміниться для хмельничан у липні
  • У липні зростуть пенсії та деякі соціальні виплати завдяки новому прожитковому мінімуму, а у хмельницьких тролейбусах повністю перейдуть на безготівкову оплату. Детальніше про липневі зміни у матеріалі ВСІМ.

 

Прожитковий мінімум

З 1 липня прожитковий мінімум зросте до 2 294 гривень. За категоріями прожитковий мінімум буде таким:

  • Для дітей віком до 6 років – 2 013 гривень;
  • Для дітей віком 6-18 років – 2 510 гривень;
  • Для працездатних осіб – 2 379 гривень;
  • Для осіб, які втратили працездатність – 1 854 гривні.

Підвищення пенсій

Завдяки підвищенню прожиткового мінімуму зростуть мінімальні пенсії – на 85 гривень.  

Зокрема, будуть підвищені мінімальна пенсія за віком і доплата за стаж понад норму. Також встановлять 100 гривень доплати для тих, хто вийшов на пенсію минулого року і чиї виплати не підвищувалися і не індексувалися.

Відео дня

COVID-паспорти

Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що вже з липня в Україні почнуть видавати паспорти вакцинації. Такі вже діють у країнах ЄС.

Нова система громадського здоров’я

В Україні стартує трансформація системи громадського здоров’я. Вже з 1 липня 2021 року в регіонах запрацюють новостворені Центри контролю та профілактики хвороб.

Як повідомили у МОЗ, головні функції ЦКПХ полягатимуть у забезпеченні епідеміологічного нагляду, санітарного та епідемічного благополуччя населення, захисту населення від інфекційних хвороб, попередження та профілактики неінфекційних захворювань, підтримці біологічної безпеки та біологічного захисту, епідеміологічного нагляду (спостереження), імунопрофілактики, просвітницької роботи щодо здорового способу життя та запобігання факторам ризику, боротьби зі стійкістю до протимікробних препаратів, реагування на небезпеки для здоров’я та надзвичайні стани у сфері охорони здоров’я тощо.

Безготівкова оплата проїзду в Хмельницькому

Із 1-го липня Хмельницьке комунальне підприємство "Електротранс" переходить на 100% безготівкову оплату проїзду.

Вартість оплати проїзду електронним квитком становить 5 гривень. Натомість вартість оплати проїзду банківською карткою - 6 гривень. 

Право на проїзд у тролейбусах особам, які користуються пільгою, дає персоніфікований електронний квиток, після його реєстрації в АСООП (автоматизована система обліку оплати проїзду), іншими словами, потрібно провалідувати квиток та мати при собі оригінал відповідного посвідчення. Соціальну (пільгову) картку можна отримати в управлінні праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради. 

Через Хмельницький знову курсуватиме потяг Черкаси - Львів 

"Укрзалізниця" з 1 липня 2021 року відновлює залізничне сполучення Черкас зі Львовом.  Поїзд № 95/96 "Тясмин" сполученням Черкаси - Львів вирушатиме з Черкас по непарних числах (крім 31 чисел), зворотно - по парних. 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up