Як із липня зросте прожитковий мінімум в Україні

Як із липня зросте прожитковий мінімум в Україні
Фото ілюстративне: "Слово і діло"
  • Міністр соцполітики розповіла, яким буде прожитковий мінімум для людей, які отримують найнижчі доплати.
 

Із 1 липня в Україні прожитковий мінімум найнижчої категорії становитиме 1 854 гривні. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода розповіла міністерка соціальної політики Марина Лазебна.

  • "Я завжди орієнтуюся на категорію з найменшим рівнем. Це на непрацездатних, пенсіонерів. Тому що від нього залежні всі доплати, які ми зараз будемо перераховувати, пенсії… В липні будемо перераховувати прожитковий для людей у кого доплати, надбавки (шахтарські, дітям війни). Там є багато різних надбавок, доплат до пенсій, які розраховуються від прожиткового. І також підвищуються пенсії деяким категоріям пенсіонерів", - сказала вона.

Варто зазначити, що загальний прожитковий мінімум у 2021 році становить 2 189 гривень з 1 січня по 30 червня. Із липня до листопада він має зрости до 2 294 гривень, а з 1 грудня – 2 393 гривні.

Відео дня

Для дітей до шести років та осіб, які втратили працездатність цей показник трохи нижчий.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (18)
  • Читач62

    А навіщо добавляти в кого 17000 пенсії ще 850, будуть мати 18500, а іншим добавлять по 8,50 живіть як хочете. Є справедливість?  Може досить піднімати максималку. Вже та
  • Читач62

    Навіщо було працювати, хто не працював, теж отримує стільки ж. Щей насміхається з тебе.
    Зробили б пенсію 5-7 тис грн, і не потрібно було б ніяких субсидій
  • Читач62

    Брехня. Я на пенсії вже 2 роки, і мені ні разу нічого не добавили. Це за 42 роки стажу на одному місці. Пенсія 2500

    ЧитачЧитачів reply Читач62

    Треба було ще більше глотку рвати за ЗЕбілів. Повівся на кінець епохи бідності, лошара?

    Читач62 reply ЧитачЧитачів

    Ось якраз я гдотку за ЗЕбілів і не рвала. Толку з того....

    ЧитачЧитачів reply Читач62

    Зараз всі так кажуть, що не рвали. Але ж 73 відсотка було.

    IGOR reply ЧитачЧитачів

    Просто не надо было прыгать по майданам и всё было бы нормально. Минимальная пенсия была 900 гривен при курсе 8 и на всё хватало... 1КВтЧ электроэнергии - 28 копеек (а не 3.5, при 15 блоках АЭС), газа - 72 копейки (а не 10 гривен), воды - 2,2 (а не 13 гривен), мусор гривны 3, а не 30, и так далее. Жили не богато, но и не в такой нищете "епохи гідності", как сейчас...

    Юля Якимчук reply IGOR

    А нічого, що казна була пуста, золотовалютні ресурси держави були вичерпані? Янукович не придумав нічого іншого, як взяти у Путіна 3 млрд рублів і стрімко бігти в таможений союз. Подивіться хоча б на рівень захворюваності на коронавірус в РФ після їхнього Спутніка V.  Словаччина закупила, і зараз не знає, куди його діти. Я вже не кажу, що РФ постійно провокує та бере участь у війнах. Згадайте війну СРСР у Афганістані та кількість загиблих наших хлопців. Згадайте Чечню і ще багато конфліктів. Так що мали б Ви великі шанси мати похованих синів невідомо де. Думайте перед тим, як щось писати.

    IGOR reply Юля Якимчук

    Ооо, ну да, сейчас то мы процветаем, и казна трещит по швам) Выпрашиваем у МВФ кредиты для покрытия планового платежа, просто пик экономического поднятия). Когда не знаешь, на что содержать свою семью, то вообще пофиг, что там в России и других странах.

    Юля Якимчук reply IGOR

    І будемо так жити, доки нам на усе буде пофіг, на державну мову в тому числі. А за депутатів-мажоритарників від Хмельниччини мені соромно. І ніяка Франція чи Німеччина нам не допоможе, доки ми будемо тупити.

    Читач62 reply Юля Якимчук

    До чого це все. Мова про підвищення прожит та пенсії. Нафіг нам Росія. Хай самі розбираються.

    Юля Якимчук reply Читач62

    Це відповідь читачеві IGOR.Прочитайте його коментар, і зрозумієте до чого.

    ЧитачЧитачів reply IGOR

    Думки людини із совка. І так зійде. Аби не гірше. А скакали - бо не хотіли і так зійде. Але ж у нас скачи - не скачи, краще вже не буде. Менталітет не той. Не може наша людина іти у владу БЕЗ думки не вкрасти.

    IGOR reply ЧитачЧитачів

    Ну так у нас законодательство не рабочее. Вся проблема, что хотят менять одни морды на другие, вместо того, чтобы менять систему и общественно-правовой договор.

    Спросите у большинства людей, которые шли на выборы, что обещал Зеленский, что обещал Порошенко, другие, в чём была суть. У нас же даже программы не читают. Посмотрели сериал, новости по зомбоящику и пошли на выборы. Опрашивают людей, а они говорят, что они не интересуются политикой) Ну то и сидеть дома тогда надо, а не по выборам ходить "лотерейные билеты" заполнять...

    Почему-то в бывших социалистических странах, по типу Прибалтики, Польши, Венгрии - мысль идти во власть БЕЗ мысли украсть искоренили, а у нас за 30 лет всё никак не могут. Хотя все в относительно одинаковых условиях.

    IGOR reply ЧитачЧитачів

    Ну и как успехи? Теперь уже не "і так зійде"?) Каких успехов добились?

    Читач62 reply ЧитачЧитачів

    Друзі але навіщо ви так? Вам буде легче якщо будете один другого обзивати, дошкуляти?

    IGOR reply Читач62

    Когда нечего сказать по существу и с реальными аргументами, лучшая защита своего невежества - это нападение, перевод стрелок и навешивание ярлыков. Я к такому настолько привык, что кроме ухмылки никаких других чувств это не вызывает.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up